MIRNI PROSVJED

Galerija | U Rijeci održan Hod za život, sudionici poručili: ‘Život počinje začećem’. Pogledajte poruke na transparentima!

Više stotina sudionika povorke Hod za život okupilo se danas u središtu Rijeke pod geslom ‘Život je zakon!’

“Hod za život, obitelj i Hrvatsku miroljubivi je hod građana koji u radosti i veselju već sedmu godinu za redom hodaju za zaštitu svakog ljudskog života od začeća do prirodne smrti. Od tada raste i broj gradova i broj građana koji hodaju za zakonsku, društvenu, ekonomsku i svaku drugu zaštitu života od začeća.”, ističu orgnizatori mirnog prosvjeda.

Za zakonsku i svaku drugu zaštitu nerođenog djeteta, njegove majke, oca i cijele obitelji hodalo se kroz mjesec svibanj i lipanj u Varaždinu, Vinkovcima, Slavonskom Brodu, Zagrebu, Imotskom, Splitu, Zadru i Pločama, Osijeku i Sisku, a završnica ovogodišnje kampanje je u Rijeci.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

“U Hrvatskoj su 4 medicinska fakulteta na pitanje Ustavnog suda kad započinje ljudski život odgovorila – začećem. Isto tako, iskustvo i znanstvena istraživanja potvrđuju da je za brigu o nerođenom i rođenom djetetu ključna ljubav. Ljubav i briga o trudnici, djetetovoj majci, ljubav majke i oca prema nerođenom djetetu, baš kao i potpora obitelji i lokalne, društvene zajednice. Hod za život potiče na razmišljanje, poziva na sučeljavanje argumenata i svojim volonterskim radom pruža potporu svakom djetetu – rođenom i nerođenom te njegovu ocu, majci i cijeloj obitelji”, poručuju iz inicijative.

Ante Bekavac, koordinator Hoda za život u Rijeci, posebno je istaknuo važnost i povijesni značaj jučerašnje odluke, kojom je najviše zakonodavno tijelo, američki Vrhovni sud, poništio 50 godina staru presudu Roe protiv Wadea, kojom je 1973. godine zajamčena ustavna zaštita pobačaja u SAD-u.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

“Ovom presudom jasno je dano do znanja da pobačaj nije ustavno pravo! Toliki nerođeni dobit će priliku živjeti. Znanost i hrabrost u kombinaciji rezultirali su da za posljedicu imamo zaštitu života. Ova presuda zaštitit će milijune žena od strašnog iskustva pobačaja – usmrćivanja vlastitog djeteta. Ovo je vraćanje zakonske zaštite svoj nerođenoj djeci!“, istaknuo je Bekavac.

Kristina Tadić, članica organizacijskog tima Hoda za život u Rijeci rekla je da svako dijete ima pravo na život. „Svaki ljudski život je neprocjenjivo vrijedan! Bez obzira na to je li malen ili velik, zdrav ili bolestan. Bolesna djeca – nerođena i rođena, bolesni ljudi imaju pravo na još veću brigu i ljubav.”, istaknula je između ostaloga.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari