U AKCIJI 70-TAK RONIOCA

Galerija | U Rijeci održana eko-akcija „More spaja – 30 godina zajedno“: ‘Ajkule’ očistile podmorje u akvatoriju riječke luke

U organizaciji Udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata „Ajkula“ održana je akcija čišćenja podmorja u akvatoriju riječke luke koja se provodi u sklopu projekta „More spaja – 30 godina zajedno“.

Ove godine diljem Republike Hrvatske obilježavaju se 30. obljetnice osnivanja jedinica lokalne uprave i samouprave, odnosno županija, gradova i općina.

Tim povodom članovi Udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata „Ajkula“ odlučili su provesti u Primorsko-goranskoj županiji i najvećoj hrvatskoj luci Rijeka ekološku akciju čišćenja i uređenja podmorja duž riječkog lukobrana – Molo longo.

Akciji je prisustvovao i riječki gradonačelnik Marko Filipović koje je zahvalio svima koji sudjeluju u akciji, a riječ je o 70-ak ronioca.

„Drago mi je što je ova akcija organizirana i ove godine i to prvenstveno zahvaljujući Perici Prpiću koji ulaže puno truda i entuzijazma u organiziranje ne samo ove nego i brojnih drugih aktivnosti „Ajkula“. Ova akcija važna je i jer ima cilj apelirati na one koji stvaraju otpad da to ne čine. More je jedan od najvrjednijih resursa koje imamo i moramo ga čuvati“, rekao je gradonačelnik Filipović.

Predsjednik Udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata „Ajkula“ Perica Prpić uručio je gradonačelniku zahvalnicu za pomoć i potporu koju Grad Rijeka daje realizaciji projekta „More spaja“ od početka njezina provođenja.

Perica Prpić uručio je zahvalnicu gradonačelniku Marku Filipoviću

Predmeti koji iz mora budu izvađeni u sklopu ove akcije bit će zbrinuti u odgovarajućim spremnicima za glomazni otpad te putem specijaliziranih tvrtki odvezeni na primjerenu i za takav otpad predviđenu lokaciju.

Dodatni razlog provedbe navedene ekološke akcije koja se održava u tjednu obilježavanja blagdana sv. Vida, zaštitnika grada Rijeke, a kojom bi se riječke „Ajkule“ dodatno predstavili široj javnosti u jednom dijelu svojih redovnih ronilačkih zadaća specijalca i terapijskih programa veterana rodila se kroz obilježavanje sjećanja na 20. godišnjicu dolaska Svetog Oca pape Ivana Pavla II, koji je od 5. do 9. lipnja 2003. godine boravio u Rijeci.

Foto: PU primorsko-goranska

Papa je u grad tada došao morskim putem katamaranom „Judita“ ploveći duž riječkog lukobrana. Riječki specijalci Ajkula tada su bili značajno angažirani u svim segmentima osiguranja Pape u njegovom 100. apostolskom hodočašću i trećem pohodu u Republiku Hrvatsku.

Ovaj projekt provodi se uz pokroviteljstvo Lučke uprave Rijeka, Grada Rijeke, Primorsko-goranske županije i Ministarstva hrvatskih branitelja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari