U SALONU GRADA RIJEKE

U Rijeci održano predblagdansko primanje za predstavnike vjerskih zajednica

U Salonu Grada Rijeke održan je tradicionalni susret predstavnika vjerskih zajednica koje djeluju na području grada Rijeke, a s njima su se susreli riječki gradonačelnik Marko Filipović i zamjenica gradonačelnika Sandra Krpan te pročelnica Ureda Grada Verena Lelas Turak

Susret predstavnika vjerskih zajednica u Rijeci tradicija je duga već više od 20 godina. Prilika je to za međusobno druženje crkvene i svjetovne vlasti, ali i prilika da se u ovo predblagdansko vrijeme pošalju poruke ljubavi i mira, zajedništva i važnosti ugodnog suživota.

S obzirom na situaciju u svijetu u protekle dvije godine, s današnjeg je susreta posebno je naglašena važnost zdravlja ali i mira u zaraćenim područjima.

„Djelovanje različitih vjerskih zajednica u Rijeci obogaćuje život našega grada i trudimo se svi zajedno, mi kao svjetovna vlast, vi kao crkvena, da život naših sugrađana bude što bolji i kvalitetniji. Drago mi je što ovo tradicionalno predblagdansko primanje pokazuje kako njegujemo našu različitost i želim vam svima zahvaliti na dosadašnjoj uspješnoj suradnji. S obzirom na situaciju u svijetu u proteklih nekoliko godina, poželjet ću nam svima godinu puno zdravlja i mira, sa što manje neizvjesnosti i sa željom da se situacija na globalnoj razini što prije smiri i stabilizira“, poručio je gradonačelnik Filipović.

Pastoralni vikar i rektor bogoslovnog sjemeništa papa Ivan Pavao II., vlč. Mario Gerić zahvalio je gradonačelniku i Gradu Rijeci što je s godinama ovo primanje postalo tradicionalno i kako je to prilika za međusobni razgovor i razmjenu iskustava predstavnika svih vjerskih zajednica u Rijeci, dok je imam Medžlisa Islamske zajednice u Rijeci Dženan Čaušević istaknuo kako je ovaj susret znak poštovanja Grada Rijeke prema svim vjerskim zajednicama koje djeluju u Rijeci te poželio svima ugodne i sretne predstojeće blagdane kao i uspješnu 2023. godinu.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari