U Rijeci otvorena Regionalna podružnica Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva

„Ovo je značajan iskorak u približavanju i podršci projektnim i programskim aktivnostima iz širokog spektra civilnog društva“, rečeno je na otvorenju

U Rijeci, na adresi Ulica žrtava fašizma 2, otvorena je Regionalna podružnica Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

Regionalne podružnice sastavni su dio Odjela za podršku i praćenje provedbe programa EU Nacionalne zaklade te će na lokalnoj i regionalnoj razini pružati podršku odobrenih sredstava bespovratnih sredstava ESF-a u cilju povećanja razine profesionalnosti i učinkovitosti provođenja projektnih aktivnosti usmjerenih krajnjim korisnicima, kvalitetnog korištenja odobrenih sredstava te utjecaja na društveni razvoj u Republici Hrvatskoj.

Tom prigodom zamjenik župana Petar Mamula je istaknuo: „Primorsko-goranska županija koja je i u svojoj razvojnoj strategiji kao jedna od ciljeva postavila da bude društveno pravedna regija, poželjna za život i rad, dosljedno se trudi provoditi prioritete jačanja kapaciteta i učinkovite suradnja s civilnim društvom.

Na godišnjoj razini, sukladno našim proračunskim mogućnosti, za razvoj civilnog društva, te pomoći u radu udrugama i ostalim neprofitnim organizacijama izdvajamo u prosjeku oko 4 milijuna kuna“, zaključio je Mamula.

Nadodao je kako je  otvaranje regionalnog ureda Nacionalne zaklade značajan iskorak u približavanju i podršci projektnim i programskim aktivnostima iz širokog spektra civilnog društva te da su često upravo udruge te koje su pokretači u brojnih inicijativa društvu.

Svečanosti otvaranja Podružnice Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva prisustvovali su i gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić, upraviteljica Nacionalne zaklade Cvjetana Plavša-Matić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari