U Rijeci ovoga vikenda šareni i zabavni “Božićni artBazaar 2019”!

Foto: Riječanin

U RiHub-u, Ivana Grohovca 1/a, Rijeka, 21. i 22. prosinca 2019. godine, u vremenu od 11.00 do 20.00 sati, održavat će se “Božićni artBazaar 2019”

Na urbanom sajmu rukotvorina i primijenjene umjetnosti, pored kreativnih predmeta raznih tehnika, moći će se pronaći i proizvodi prirodne kozmetike, organske i zdrave namirnice te ekološka sredstva za čišćenje.

Ove godine predstavit će se: 5 RUSA, Antiroba & Gradska nošnja, Apolonija
Lučić, ART2GO, AYELEN, Zoe – SoulMade Healing Jewelry & Budi dobro #mindfull clothing, Čabeceda, CAKE OR DIE !, Craft&Staff by Manufaktura MnEma, Crocodile Prints, Čudovišna keramika, Eli’s Fantasy, Freya Soap, GREI, HEARTWOOD & pekmezmed, hoopsanja, ifka.pifka, Illegal Lotus, Im – unikatni
nakit, Imagine plastic & CIKE by Tanja Blašković , Lucika, Madfly Design, MAPE,
Marigold, Moment, Narteos, pero, Petra Žabčić Art, Renčina Špajzica, Tamara
Travaš Illustration, tutu & wo&wi, Wanda LaVanda, YONI i ZiZou.

Osim sajma rukotvorina, program ovogodišnjeg Božićnog artBazaara
čini i niz radionica i popratnih humanitarnih, edukativnih i zabavnih
događanja za djecu i za odrasle.

U subotu, 21. prosinca održavat će se:

12.00 do 14.00 sati, dječji disco u organizaciji „Kvart za 5“

15.00 do 17.00 sati, radionica izrade diorame po vodstvom Ines Milčić /
Pekmezmed.

17.30 do 19.30 sati, dječja radionica izrade kokedame pod vodstvom Vijeća
mladih Benčić

Radionica je namijenjena djeci i mladima od 2. do 8. razreda osnovne škole na
kojoj će biti prezentirana kokedama – tehnika uzgoja biljaka u zemljanim kuglama obloženim mahovinom. Djeca će napraviti vlastitu kokedamu koju će moći ponijeti doma te nastaviti brinuti o njoj. Osim izrade kokedame, naučit će više i o brizi i održavanju zelenih prijatelja.

U nedjelju, 22. prosinca održavat će se:

11.00 do 14.00 sati, Mali buvljak u organizaciji Urbanog separea

Na dječjem buvljaku djeca razmjenjuju ili prodaju svoje rukotvorine, igračke,
stripove i slikovnice drugoj djeci, a pritom ih voditelji iz Urbanog separea
podučavaju osnovnim prodajnim, pregovaračkim i prezentacijskim vještinama. Na taj način potiču djecu na kreativnost, na razmišljanje o održivosti te im se skreće pozornost da “novo” nije samo nešto zamotano u ambalažu i kupljeno, nego “novo” može biti i nečije staro, rabljeno i razmijenjeno.

15.00 do 17.00 sati, radionica izrade sirovih slastica voditeljice Maje Barić /
Cake Or Die,

17.30 do 19.30 sati, Lettering radionica, radionica upoznavanja s alatima i tehnikom brush letteringa, koju će voditi Dalibor Dimitrijević / Inkognito Design Studio .

 

Umjetnička organizacija Građanke svom gradu prikupljat će sredstva za potrebite radničke obitelji. Građanke svom gradu će na božićnom artBazaaru sudjelovati s umjetničkim projektom beogradskog kolektiva KURS koji je realiziran 2019. godine, a nastavlja se u vidu akcije sakupljanja donacija za radničke obitelji u teškoj financijskoj situaciji. KURS-ov umjetnički rad „Ovdje ostati“ rezultat je istraživanja nastalog u sklopu javnog poziva za produkciju umjetničkih radova u zajednici Građanki svom
gradu. KURS na majice aplicira tri Ilustracije koje su nastale kombiniranjem socijalne i revolucionarne poezije Drage Gervaisa, Vitomira Jovanovića i Vladimira Nazora s motivima preuzetim iz vizualne arhive brodogradilišta 3. maj.

Od svake prodane majice 40,00 kuna donira se za potrebite radničke obitelji.
Umjetnička organizacija Građanke svom gradu djeluje u Rijeci od 2016. godine i kroz svoj program okuplja protagonistice i protagoniste iz umjetničkih, kulturnih i edukativnih krugova. Ime je preuzeto sa zidne ploče koja nosi natpis Građani svom gradu / Rijeka 1983. Ova ploča, kao jedna od mnogih sličnih ploča, nalazi se i na početku i na kraju Križanićeve ulice, a govori o dobrovoljnom angažmanu građanki i građana, i današnjih susjeda, koje su doprinijele zajedničkom dobru.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari