EVO DETALJA

U Rijeci se od ponedjeljka zaprimaju zahtjevi za financiranje marende i školskog pribora osnovnoškolcima

Foto: Riportal/Robert Zeneral

Od ponedjeljka, 11. srpnja do 16. rujna 2022. godine, Grad Rijeka, putem Odjela gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb zaprimat će zahtjeve građana za podmirenje cjelokupnih troškova marende i obroka u produženom/cjelodnevnom boravku te zahtjeve za poklon-bon pri kupnji školskog pribora učenicima osnovnih škola u školskoj 2022./2023. godini.

Grad Rijeka učenicima osnovne škole prije početka školske godine dodjeljuje jednokratni poklon-bon u iznosu od 250 do 750 kn za nabavu školskog pribora.

Pravo na poklon-bon za nabavku školskog pribora u iznosu od 375  za učenika od 1. do 4. razreda odnosno u iznosu od 750 kn za učenika od 5. do 8. razreda može ostvariti dijete iz kućanstva koje je korisnik zajamčene minimalne naknade pri Centru za socijalnu skrb Rijeka.

Poklon-bon u iznosu od 250 kn za učenika od 1. do 4. razreda ili u iznosu od 500 kn za učenika od 5. do 8. razreda može ostvariti dijete iz kućanstva u kojem isključivo žive jedan roditelj i dijete/djeca a čiji su prosječni mjesečni prihodi u zadnja tri mjeseca niži od cenzusa prihoda koje je utvrdio Grad Rijeka za jednoroditeljska kućanstva (cenzus za dvočlano kućanstvo 7 612,50 kn, tročlano kućanstvo  10 237,50 kn, četveročlano kućanstvo 13 125,00 kn, brojnija kućanstva + 1 837,50 kn za svakoga dodatnog člana) ili dijete iz kućanstva čiji su prosječni mjesečni prihodi u zadnja tri mjeseca niži od cenzusa prihoda koje je utvrdio Grad Rijeka za pojedini broj članova kućanstva (cenzus za dvočlano kućanstvo 6.343,75 kn, tročlano kućanstvo 8 531,25 kn, četveročlano kućanstvo 10 937,50 kn, brojnija kućanstva + 1 531,25 kn za svakoga dodatnog člana), odnosno dijete koje je korisnik prava na doplatak za pomoć i njegu ili prava na osobnu invalidninu pri Centru za socijalnu skrb Rijeka te udomljeno dijete.

Grad Rijeka za učenike od 1. do 8. razreda osnovne škole i Centra za odgoj i obrazovanje Rijeka u cijelosti podmiruje troškove organizirane marende u osnovnim školama, a za polaznike produženog boravka ili cjelodnevne nastave u osnovnim školama (učenici od 1. do 4. razreda) i troškove ručka i užine.

Pravo na podmirenje troškova marende i obroka u produženom/cjelodnevnom boravku  može ostvariti učenik osnovne škole ili Centra za odgoj i obrazovanje Rijeka, odnosno dijete koje ostvaruje pravo na osobnu invalidninu ili doplatak za pomoć i njegu pri Centru za socijalnu skrb Rijeka, dijete iz kućanstva koje je korisnik zajamčene minimalne naknade pri Centru za socijalnu skrb Rijeka, dijete iz kućanstva u kojem isključivo žive jedan roditelj i dijete/djeca a čiji su prosječni mjesečni prihodi u zadnja tri mjeseca niži od cenzusa prihoda koje je utvrdio Grad Rijeka za jednoroditeljsko kućanstvo (cenzus za dvočlano kućanstvo 4350 kn, tročlano kućanstvo 5850 kn, četveročlano kućanstvo 7500 kn, brojnija kućanstva + 1050 kn za svakoga dodatnog člana), dijete iz kućanstva čiji su prosječni mjesečni prihodi u zadnja tri mjeseca niži od cenzusa prihoda koje je utvrdio Grad Rijeka za pojedini broj članova kućanstva (cenzus za tročlano kućanstvo 4875 kn, četveročlano kućanstvo 6250 kn, brojnija kućanstva + 875 kn za svakoga dodatnog člana), dijete hrvatskoga ratnoga vojnog invalida ili civilnog invalida Domovinskog rata i udomljeno dijete.

Zahtjevi će se uz prateću dokumentaciju zaprimati od 11. srpnja do 16. rujna 2022. godine, u šalter-sali Gradske uprave, Titov trg 3,  šalteri br. 4 i 5, radnim danom od 8.30 do 15.30.

Obrasci za prijavu kao i popis svih potrebnih dokumenata dostupni su na mrežnim stranicama Grada Rijeke, www.rijeka.hr, na eUslugama http://gov.rijeka.hr/

Podsjećamo da se na mrežnim stranicama Grada Rijeke  nalazi i  e-savjetnik Socijalni program Grada Rijeke putem kojeg svi građani brzo, anonimno i jednostavno mogu saznati mogu li i na koji način postati korisnici ovih oblika pomoći.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari