TURISTIČKE AMBULANTE

PGŽ osigurala dodatne zdravstvene kapacitete za vrijeme turističke sezone

Primorsko-goranska županija, putem Doma zdravlja PGŽ i Zavoda za hitnu medicinu PGŽ, osigurala je dodatne zdravstvene kapacitete za vrijeme turističke sezone. Uspostavljene su posebne liječničke ordinacije, tzv. turističke ambulante na otocima i priobalju te povećan broj liječnika, medicinskih sestara, tehničara i vozača.

Trenutno je organiziran rad u devet turističkih ambulanti Doma zdravlja PGŽ. U ispostavama Crikvenica, Opatija i Rab, s jednim medicinskim timom, Krk s dva medicinska tima, dok je Općina Baška ugovorila dodatni tim s privatnom tvrtkom. U Ispostavi Mali Lošinj organiziran je rad sa četiri medicinska tima.

VIDEO DANA:

Što se tiče hitne medicine, na Krku su svakodnevno dostupna i dva mobilna tima s liječnikom, dok su timovi u Crikvenici kadrovski pojačani s dva liječnika, a u Rijeci s dva dodatna tima T2 tj. tim bez liječnika.

Detaljan raspored rada objavljen je na mrežnim stranicama Doma zdravlja PGŽ i dostavljen turističkim zajednicama gradova i općina te TZ Kvarner.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari