180 TURISTA

Galerija | U Rijeci strani policajci dočekali vlak sa svojim sunarodnjacima, turisti oduševljeni!

Oko 180 turista pristiglih iz Češke i Slovačke Republike odmor će provesti na području Rijeke, Opatije, Crikvenice, Novog Vinodolskog i otoka Krka

Danas su na željezničkom kolodvoru u Rijeci, u sklopu aktivnosti projekta „Sigurna turistička destinacija“, slovački policijski službenici u pratnji policijskih službenika Policijske uprave primorsko-goranske poželjeli dobrodošlicu putnicima koji su stigli vlakom „Regio Jet“ koji prometuje na liniji Prag – Brno – Bratislava – Rijeka.

Pristigli turisti bili su ugodno iznenađeni dobrodošlicom i dočekom svojih sunarodnjaka.

Koordinator za PU primorsko-goransku u navedenom Projektu, policijski službenik Siniša Anđelić i policijska službenica za prevenciju Policijske postaje Crikvenica Andrijana Štampf s kolegama iz Slovačke Republike Romanom Hájekom i Jaroslavom Majcherom kratko su porazgovarali s turistima te im poželjeli ugodan boravak i odmor. Uputili su ih na sve brojeve žurnih službi gdje se mogu javiti u slučaju potrebe.

Oko 180 turista pristiglih iz Češke i Slovačke Republike odmor će provesti na području Rijeke, Opatije, Crikvenice, Novog Vinodolskog i otoka Krka.

Vlakovi RegioJeta u Hrvatsku su prvi put krenuli 2020. godine te od tada svake sezone prevezu oko 100 000 putnika u oba smjera. Prvi ovogodišnji vlak za Rijeku krenuo je 3. lipnja, a vozit će do 26. rujna.

Podsjećamo, „Sigurna turistička destinacija“ je jedinstveni projekt Ministarstva unutarnjih poslova koji se provodi od 2006. godine ( ranije pod nazivom „Sigurna turistička sezona“).

Riječ je o međunarodnoj suradnji gdje su policajci iz raznih europskih država na usluzi su svojim sugrađanima koji ljetni odmor provode u Hrvatskoj te doprinose većem osjećaju sigurnosti inozemnih gostiju i omogućuju bolju suradnju pri rješavanju kažnjivih radnji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari