TRAGIČAN ZAVRŠETAK

Video | Detalji tragedije na Plivačkom maratonu Šilo – Crikvenica: Kako je preminula sudionica iz Austrije?

Na 113. plivačkom maratonu Šilo-Crikvenica dogodila se, nažalost, tragedija. 65-godišnja natjecateljica iz Austrije preminula je tijekom plivačkog natjecanja

“Mi smo svi izuzetno žalosni radi razvoja događaja. Ni jedan organizator ne očekuje ovakav rasplet. Izuzetno nam je žao što se to dogodilo”, poručuju iz TZ Grada Crikvenice za Kanal Ri.

Austrijanka je po završetku maratona nastavila plivati. Osigurana joj je pratnja čak triju brodica, čija je posada bila u stalnom kontaktu s njom.

Do zdravstvenih problema došlo je iznenada, oko 20,30 sati te se odmah pristupilo izvlačenju iz mora i reanimaciji koju je obavio dežurni liječnički tim. Uzrok smrti bit će poznat po završetku obdukcije.

“U 113 godina nikad nismo imali ovakav slučaj. Izuzetno nam je žao zbog ovoga, mi smo radi tog slučaja otkazali, iz pijateta prema preminuloj natjecateljici, dodjelu nagrada. Otkazali smo i sav program koji je trebao biti nakon maratona.”, rekla je Marijana Biondić, direktorica TZ Grada Crikvenice.

Plivački maraton Šilo – Crikvenica najstariji je na Jadranu. Ove je godine sudjelovalo 370 plivača iz 20 zemalja. Svake se godine održava na blagdan Velike Gospe, zaštitnice Crikvenice.

Maraton Šilo – Crikvenica prvi se put organizirao 1910. godine i dug je 3500 m. Na maratonu svake godine sudjeluju ponajbolji plivači daljinskog plivanja iz Hrvatske i inozemstva, a natjecati se mogu i svi rekreativci, zaljubljenici u plivanje, donosi Kanal Ri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari