U PPMHP-U

Galerija | U Rijeci svečano obilježen Dan policije i blagdan Svetog Mihovila

U Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja u Rijeci održana je svečanost u prigodi obilježavanja Dana policije i blagdana njenog zaštitnika, sv. Mihovila.

Prisutne uzvanike i djelatnike Policijske uprave primorsko-goranske pozdravio je načelnik Tomislav Dizdar koji je istaknuo uspješno djelovanje službe tijekom pandemije, ali i ratnih zbivanja na istoku Europe.

Izrazio je zadovoljstvo postignućima tijekom turističke sezone kada je zabilježen vrlo visok broj gostiju u našoj županiji. Zahvalio se lokalnoj i regionalnoj samoupravi na suradnji i pritom posebice istaknuo Primorsko-goransku županiju koja dugi niz godina prati i podupire rad ove Policijske uprave.

Župan Zlatko Komadina uputio je zahvale na odgovornom, profesionalnom i predanom radu, zbog čega se, prema županovim riječima, svi stanovnici naše Županije, osjećaju sigurnim. Posebno se zahvalio na odlično odrađenom poslu tijekom turističke sezone te migrantske krize, ali i pripremi skorašnjeg ulaska Hrvatske u Schengenski prostor.

Dan policije čestitao je i gradonačelnik Marko Filipović uz želju da i u budućnosti uspješno obavljaju odgovornu i zahtjevnu dužnost hrvatskog policajca koji je u svakom trenutku spreman i na usluzi građanima.

Povodom Dana policije i blagdana sv. Mihovila zaslužnim djelatnicima uručene su pohvalnice načelnika Policijske uprave primorsko-goranske te zahvalnice istaknutim suradnicima.

Svečanosti koja je započela minutom šutnje za poginule policijske službenike i branitelje prisustvovali su policijski i državni službenici ove Policijske uprave, predstavnici pravosudnih tijela, vojske, Riječke nadbiskupije, carine, lučke kapetanije i drugih suradnika, članovi obitelji poginulih policajaca i predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata, sindikata te predstavnici policijskih uprava iz Republike Slovenije.

U prigodnom programu nastupili su mali recitatori iz Osnovne škole Nikole Tesle iz Rijeke, učenici riječke Glazbene škole “Ivana Matetića Ronjgova“ i Mario Lipovšek Battifiaca.

Pohvalnice načelnika Policijske uprave primorsko-goranske za savjesno, profesionalno i odgovorno postupanje  u službi, dobili su:

KRISTIJAN BARADA

VESNA GOLOMBOŠ ERDELJAC

RENATA OŠTARIĆ

IVOR VILIĆ

JADRANA ŽILIĆ ROGIĆ

JASNA AMIDŽIĆ

ŽELJKA FAJDETIĆ

ANTONIJA FERENČAK

DAJANA PRAŠTALO

VINKO JELINIĆ

TOMISLAV PAUŠIĆ

MARNA PUGEL RELJIĆ

DIJANA ŠKARA 

Zahvalnice načelnika Policijske uprave dobili su:

GRAD KRK – za izuzetan doprinos, potporu i suradnju u radu  PU primorsko-goranske, 

JAVNA VATROGASNA POSTROJBA OPATIJA – za izuzetan doprinos i suradnju u poduzimanju mjera radi ostvarenja sigurnosti građana i imovine,

DRUŠTVO CRVENOGA KRIŽA PGŽ – za izuzetan doprinos i suradnju u radu PU primorsko-goranske te provođenje edukacije policijskih službenika o osnovama prve pomoći,

DAVOR VUKOBRAT, dr. med. spec. hitne medicine – za izuzetan doprinos i suradnju u planiranju i provedbi  osiguranja štićenih osoba,

KARLO BALENOVIĆ, ravnatelj Centra za socijalnu skrb Rijeka – za izuzetan doprinos i potporu u aktivnostima policije vezanim uz strane državljane,

IVAN TOKIĆ – za izuzetan doprinos i suradnju u promoviranju djelatnosti policije  putem aplikacije TikTok,

DEA CAR  i DORIAN PRIBANIĆ – za izuzetan doprinos i suradnju u poduzimanju mjera radi ostvarenja sigurnosti građana i imovine. 

Spomen značke, koje im je na temelju članka 8. Pravilnika o uvjetima i načinu dodjele spomen značke ili kratkog vatrenog oružja, dodijelio ministar unutarnjih poslova, uručene su umirovljenim policijskim službenicima:

PETAR FUZUL

DAMIR ŠEPČIĆ 

Uz predstavnike Policijske uprave primorsko-goranske na čelu s načelnikom Tomislavom Dizdarom, današnjoj svečanosti nazočili su i članovi obitelji poginulih policajaca i udruga proizašlih iz Domovinskog rata, predstavnici pravosudnih institucija, vojske, crkve, državnih i javnih službi, gospodarstva, kulturnih i obrazovnih institucija te predstavnici Policijskih uprava Ljubljana, Koper i Novo Mesto iz susjedne Slovenije.

Sutra, 29. rujna na sam Dan policije i blagdan zaštitnika sv. Mihovila, na spomen obilježju ispred ove Policijske uprave bit će zapaljene svijeće i položeno cvijeća u spomen na poginule policajce, nakon čega će se i služiti sveta misa.

Na području Policijske uprave obilježavanje se nastavlja i naredni tjedan akcijom dobrovoljnog darivanja krvi te sportskim natjecanjima, dok će policijske postaje na svojim postajnim područjima Dan policije obilježiti prigodnim aktivnostima u suradnji s građanima i suradnicima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari