PGŽ IZUZETAK

“Stop, policija!” još samo kod nas i u Lici!

Foto. Pixsell

Ministar Davor Božinović je danas kazao da je 10 županija zatražilo potpuno ukidanje propusnica na njihovom teritoriju

Izuzetak su Primorsko-goranska i Ličko-senjska županija koje se zatražile formiranje nekoliko područja.

”Postoje neke koje su tražile da se formira nekoliko područja na kojima ne trebaju e-propusnice, a postoji inicijativa Grada Zagreba i Zagrebačke županije da se spoje i da ne treba propusnica. Nakon konferencije ćemo donositi odluke, ali velik dio predloženog mislim da će stožer usvojiti”, kazao je Božinović.

Sukladno ovome izrečenom, u najkraćem mogućem roku – vjerojatno već od sutra – u velikoj većini hrvatskih županija na snagu će stupiti mjere popuštanja ograničenja u slobodi kretanja, odnosno njihovi stanovnici nesmetano će se kretati na cijelom području određene županije.

Nacionalni stožer Civilne zaštite oprezno promišlja o postupnom popuštanja epidemiološkh mjera, ocijenio je u nedjelju voditelj stožera i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

”U mjere popuštanja idemo vrlo oprezno i promišljeno. Primjenjivat će se tako da se neće primijeniti sve i odjednom. Tu se mora čuti mišljenje ministarstava i struke” kazao je.

Božinović je rekao kako je činjenica da Hrvatska uspijeva još uvijek držati ovu epidemiološku sliku pod kontrolom.

“Od starta imamo dvocifreni broj novooboljelih osoba i činimo sve da linearni rast se održi što je moguće više jer nam to daje mogućnost da se aktivira gospodarstvo. To je interes svih, a bez suradnje građana ne bismo došli u situaciju u kojoj možemo promišljati o mjerama koje će potaknuti određene dijelove gospodarstva”, dodao je.

Božinović je istaknuo da su u nedjelju do 4. svibnja produžene odluke o načinu održavanja pogreba i posljednjih ispraćaja, o mjerama prilikom sklapanja braka i odluka o stavljanju u uporabu dječjih igrališta i sportskih igrališta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari