ZA SVIH

U sklopu projekta Oslonac pokrenuta je besplatna telefonska linija za podršku mentalnom zdravlju

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Udruga Terra u partnerstvu s udrugom Oaza i Gradom Rijeka pokrenula je besplatnu telefonsku liniju za podršku mentalnom zdravlju u sklopu projekta Oslonac.

Besplatni telefon za podršku mentalnom zdravlju s brojem: 0800 99 77 radi svaki radni dan od 18 do 20 sati, a namijenjen je svima kojima je potrebna pomoć i podrška bez obzira na spol, dob ili bilo koju drugu odrednicu.

Na telefonu su svakodnevno dežurni educirani i supervizirani volonteri udruge Terra te je dostupno i pet stručnih savjetnika za pojedinačne psihoterapije ako budu potrebne pozivateljima.

Volonteri koji dežuraju na besplatnoj telefonskoj su educirani tijekom dvodnevne radionice održane u srpnju, na kojoj su, između ostaloga, imali prilike saznati više o specifičnosti rada na telefonskoj liniji i rada sa socijalno osjetljivim društvenim skupinama, protokolu za postupanje u hitnim situacijama te aktivnom slušanju.

VIDEO DANA:

Besplatni telefon je dio projekta Oslonac – jačanje organizacijskih kapaciteta za pružanje stručne i volonterske psihosocijalne podrške u kriznim situacijama koji provode udruga Terra, udruga Oaza i grad Rijeka. Projekt je sufinancirala Europska unija iz europskog socijalnog fonda, te Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Kroz projekt Oslonac ojačat će se kapaciteti stručnjaka i volontera kako bi se adekvatno odgovorilo na nove zahtjeve šire zajednice i stvorili uvjeti za kvalitetno pružanje još dostupnije psihosocijalne podrške osobama uz cijele Hrvatske.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari