POPULARAN ISPRAĆAJ

U subotu legendaran ispraćaj stare i doček nove godine u podne u Fužinama  

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Legendaran ispraćaj stare i Doček Nove godine u podne u Fužinama 31. prosinca se ne propušta jer sve posjetitelje očekuje bogat program.

Mega popularan ispraćaj stare i Doček Nove godine u podne u Fužinama slavi se od početka milenija. S tradicijom dužom od 20 godina okupio je više tisuća posjetitelja iz zemlje i inozemstva. Uvertira u ovogodišnji program ispraćaja stare i dočeka nove godine započinje inspirativnom Šetnjom pod bakljama uz očaravajuće jezero Bajer do špilje Vrelo. Okupljanje je u petak 30. prosinca od 16 sati kod beach bara Čoka. 

Šetače će na putu do špilje Vrelo glazbeno pratiti ekipa s berdom, harmonikom i gitarom, a početak zagrijavanja će biti uz logorsku vatru i aromatično kuhano vino ili topli čaj. Šetnja će kulminirati posjetom špilji Vrelo koja će vas posebno oduševiti tijekom ovog zimskog perioda s prekrasnim ukrasima, gorskim izvorom, jezerom, ponorom i potokom. 

Doček Nove godine u podne u Fužinama

Slavljenički dio programa ispraćaja stare i Dočeka Nove godine u podne u centru Fužina starta u subotu 31. prosinca od 10 sati uz nastup poznatog riječkog benda Brevis. Šest iskusnih glazbenika predvođeni zanosnom pjevačicom Anom Zorić zagrijat će vaša srca i rasplesati vaše nožice s atraktivnim miksom domaćih i stranih hitova. U 11 sati Opatijski kukali tradicionalno će se okupati u hladnom jezeru Bajer i nazdraviti s publikom. Točno 10 sekundi prije podne krenut će razigrano i veselo odbrojavanje uz zvukove truba i glazbu. Scenografiju pozornice tijekom odbrojavanja krasit će vatreni scenski efekti. Pripremite se i na brojne nagradne igre i bogatu ugostiteljsku ponudu koju će upotpuniti i domaći proizvodi goranskih OPG-ova.

Za najmlađe se planira poseban Dječji doček koji će započeti 31. prosinca u 16 sati, odmah iza dočeka za velike, a održavat će se na poluotoku Čoka. Doček za najmlađe uveselit će cirkus show, šetnja na štulama, igre s balonima, interaktivne radionice i fire show. Cijelo događanje kulminirat će vatrometom uz bajkovito jezero Bajer u podnevnim satima kada će nebo nad Fužinama obasjati i zvjezdice. Dakako, i ovaj dio programa pratit će glazbena podloga i ponuda domaćih ugostitelja. Između ostaloga, slatkim fritulicama i toplom čaju veselit će se najmlađi, a oni malo odrasliji i aromatičnom kuhanom vinu.

Za ljubitelje rekreacije

Za sve ljubitelje dobre rekreacije organizirana su i dva fantastična uspona uz stručno vodstvo Lynx and Fox na Preradovićev vrh s kojeg se pruža božanstven pogled na Fužine, jezera Bajer i Potkoš. Prvi uspon je planiran od 9 sati, a povratak je planiran netom prije nego krene kultno fužinarsko odbrojavanje u podne. Drugi uspon se organizira za sve koji žele ispratiti staru i dočekati novu godinu u podne s pogledom na proslavu u Fužinama. Posjetitelje će oduševiti i romantična vožnja kočijom uz jezero Bajer.

U prvom danu 2023. godine, točnije u nedjelju, 1. siječnja organizira se događanje u domaćem ozračju kod špilje Vrelo. Pozdravit će se Nova uz logorsku vatru, nazdravit će se uz toplo vino te će se uživati uz pečenje kobasica i glazbu. 

Svim ljubiteljima dobrog selfia uz brojne punktove za fotografiranje Ured za turizam je osigurao i photo point U zagrljaju snježnog medeka. Pratite Facebook stranice Ureda za turizam Općine Fužine @tfuzine kako bi se upoznali s detaljima bogatog programa za Doček Nove godine u podne, kao i atraktivnog adventskog programa. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari