VAŽNA OBAVIJEST!

U subotu ljetna Karnevalska povorka, zabranjen promet središtem Rijeke! Evo uputa za vozače i drugih servisnih informacija

Ilustracija Riportal

U subotu 18. lipnja s početkom u 17 sati u Rijeci se održava izvanredna ljetna Karnevalska povorka

Na dan održavanja Karnevalske povorke 18. 6. 2022. na području užeg centra grada uspostaviti će se zona zabrane prometa za sva vozila osim za vozila sudionika u karnevalskoj povorci.

Sav promet, uključujući i vozila javnog gradskog prijevoza, usmjeriti će se sjevernim prometnim koridorom, odnosno ulicama F. la Guardije, Pomerio i Žrtava fašizma u smjeru zapad – istok, odnosno ulicama Školjić, I. Grohovca, Žrtava fašizma, Pomerio i F. la Guardije u smjeru istok – zapad.

Na dan Karnevalske povorke, 18. 6. u vremenu od 15:00 do 04:00 sat (19.6.), zabraniti će se prometovanje svim vozilima na području užeg središta grada Rijeke, omeđeno ulicama :

Ulica Riva
Ulica Riva Boduli
Ulica Ivana Zajca
Ribarska ulica
Ulica Fiumara
Scarpina ulica
Adamićeva ulica – do Trpimirove ulice
Zadarska ulica
u svim ulicama na području između Korza, odnosno Scarpine ulice i obale.

Policijski će službenici do 16:30 sati propuštati organizirane karnevalske grupe s alegorijskim kolima i ostale sudionike karnevalske povorke koji će doći autobusima iz smjera istoka duž ulica Fiumara, Scarpina i Adamićeva do mjesta okupljanja u Ulici Riva. Nakon 16:30 sati sve organizirane karnevalske grupe s alegorijskim kolima i autobusima usmjeravati će se, kao i ostali promet, sjevernim koridorom.

Zabrana prometa će se provoditi postavljanjem branika za označavanje zapreka s odgovarajućim prometnim znakovima, zaštitnim ogradama i signalnim stošcima (čunjevi) za obilježavanje prepreka na cesti.

Policijski službenici i djelatnici Prometnog redarstva osiguravati će i nadzirati poštivanje utvrđenog privremenog režima odvijanja cestovnog prometa te, prema potrebi, i obaviti regulaciju prometa ručno.

Kako bi se u slučaju izvanredne situacije osigurala mogućnost evakuacije područja zone zabrane prometovanja za vrijeme odvijanja Karnevalske povorke, predviđena su dva glavna evakuacijska puta i to cesta D404 (od raskrižja sa Ribarskom ulicom do čvora Vežica prema istoku) i Krešimirova ulica (od Trga Žabica do raskrižja sa ulicom Nikole Tesle prema zapadu).

Posebnu će pažnju policijski službenici i djelatnici Prometnog redarstva posvetiti osiguranju prohodnosti duž navedenih evakuacijskih putova.

Na dan održavanja karnevalske povorke od 14:00 sati zabraniti će se ulaz vozila u Ulicu Riva Boduli, a time i na područje Tržnice.

U Ulici Školjić (kod izlaza sa benzinske pumpe) zabraniti će se skretanje prema centru grada svim vozilima osim autobusima javnog gradskog prijevoza.

Na raskrižju ulica Žrtava fašizma – Fiumara – Titov trg zabraniti će se skretanje iz Ulice Žrtava fašizma prema centru grada svim vozilima kao i prema Titovom trgu. Dopušteni smjer kretanja je isključivo ravno prema ulici Rade Šupića

Na raskrižjima Ulice Riva, Ulice Ivana Zajca i Adamićeve ulice zabraniti će se ulaz/izlaz vozila u/iz Splitsku ulicu, Zanonovu ulicu, Wenzelovu ulicu i Ribarsku ulicu.

Na području Jelačićevog trga zabraniti će se izlaz svim vozilima iz Veslarske ulice i Ulice M. Gupca.

Na području Jadranskog trga, na raskrižju Zadarske i Trpimirove ulice zabraniti će se ulazak vozila u Zadarsku ulicu.

Na raskrižju Ulica Ciottina i Ivana Pavla II zabranit će se ulaz vozila prema južnom ogranku Ciottine ulice. Staviti će se znak zabrane prometa i obavezan smjer lijevo prema Ulici Ivana Pavla II.

Na raskrižju Ulica Erazma Barčića i Dolac zabranit će se ulaz vozila prema južnom ogranku Ulice Erazma Barčića. Staviti znak zabrana prometa i znak obavezan smjer desno iz Ulice Dolac.

Na izlazu sa parkirališta „Beretich“ u Ulici E. Barčića, postaviti će se znak obavezan smjer lijevo, prema sjevernom ogranku Ulice Erazma Barčića.

Na raskrižju Ulice E. Barčića i Ciottina (oba pješačka prijelaza na Jadranskom trgu kod Erste banke) postaviti će se zaštitne ograde.

Promet će se iz Ulice Žrtava fašizma voditi samo ravno duž Ulice Rade Šupića i dalje prema redovnoj regulaciji prometa.

Sva vozila koja su u vrijeme održavanja karnevalske povorke smještena na području tržnice i putničkog terminala, preusmjeravati će se preko Demetrove ulice kroz lučko područje na Delti do raskrižja državne ceste D404 i prilazne ceste kontejnerskom terminalu Brajdica.

Autobusi javnog gradskog i prigradskog prijevoza koji dolaze iz smjera zapada skretati će na raskrižju Krešimirove ulice i Ulice Nikole Tesle (kod željezničkog kolodvora) u Ulicu Nikole Tesle i nastavljati vožnju Ulicom V. Cara Emina i dalje u smjeru istoka.

Autobusi javnog gradskog i prigradskog prijevoza koji dolaze iz smjera istoka preusmjeravati će se na Titovom trgu preko sjevernog mosta na smjer prometovanja sjevernim koridorom.

Međugradskim autobusima sa odredištem na autobusnom kolodvoru Žabica omogućiti će se vožnja Krešimirovom ulicom do lokacije autobusnog kolodvora.

Dostavnim vozilima Hrvatske pošte dozvoliti će se vožnja do Trga Žabice i dalje do skladišta ”HŽ Žabica”.

U slučaju izuzetno velikog prometnog opterećenja i zagušenja prometa na području užeg centra grada za vrijeme odvijanja karnevalske povorke, provestiće se i privremena zabrana prometa na prometnicama šireg gradskog područja koje vode u smjeru užeg centra grada.

Ukupno će biti predviđeno deset prometno strateških raskrižja na kojima će biti pripremljena privremena prometna signalizacija kojom će se onemogućiti nastavak prometovanja svim vozilima, osim vozilima javnog gradskog prijevoza, TAXI vozilima i vozilima osoba s invaliditetom, u smjeru užeg centra grada.

Prometno strateška raskrižja na kojima će biti pripremljena privremena prometna signalizacija su :

I raskrižje Zvonimirove ulica i Ulice R. Benčića

II raskrižje Vukovarske ulice i Ulice L. Tomee

III raskrižje Ulice Braće Branchetta i Kresnikove ulice

IV raskrižje Osječke ulice, Ulice 1. maja i Tizianove ulice

V raskrižje Tizianove ulice, Laginjine ulice i Baštijanove ulice

VI raskrižje Ulice F. Račkog na području Orehovica

VII raskrižje Mihanovićeve ulice i Ulice J. Rakovca

VIII raskrižje Kumičićeve ulice i Kvaternikove ulice

IX raskrižje Kumičićeve ulice i Ulice D. Gervaisa

X raskrižje Ulice J.P. Kamova i Radničke ulice

Potrebu zabrane prometa procijeniti će ovlaštena službena osoba MUP-a.

Stajalište shuttle-a za prijevoz putnika na/s aerodroma nakon blokade prometa u 15.00h premjestiti će se na poziciju Perona 5 na autobusnom kolodvoru Žabica.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari