ŠTO RADI U SUBOTU?

U subotu slavimo Dan Državnosti: Evo kako će raditi trgovine, tržnice, kiosci…

Foto: Ilustracija (Miranda Cikotić/Pixsell)

Po novom/starom Dan državnosti slavimo 30. svibnja

Dan državnosti u sebi obuhvaća sve elemente hrvatske državnosti, pa tako i državnost suvremene Hrvatske, ustrajavali su iz Vlade zagovarajući da se taj blagdan, nakon gotovo dva desetljeća, ponovno slavi 30. svibnja – na datum kada je 1990. konstituiran prvi višestranački Sabor i kada je Hrvatska simbolički raskinula s komunizmom.

Ove godine Dan državnosti pada u subotu.

Radno vrijeme trgovina u Hrvatskoj

Iako nam je Stožer prvotno rekao da je rad zabranjen nedjeljom, pa tako i praznicima i blagdanima, isti su zakon jučer ukinuli. Ipak, trgovine neće raditi u subotu, što znači da ostaje od ranije – radit će kiosci, pekare i benzinske postaje.

Konzumove trgovine također će biti zatvorene.

Plodine su zatvorene nedjeljom i praznicima, pa vjerujemo da će tako biti i za Dan državnosti.

Tommy trgovine neće raditi ovu subotu.

Lidl trgovine također neće raditi, iako vraćaju radno vrijeme nedjeljom.

Ni Kaufland neće raditi nedjeljom, a ni praznicima.

SPAR i INTERSPAR nisu još objavili svoje radno vrijeme, ali vjerujemo kako u subotu neće raditi, jer nitko od prehrambenih lanaca neće biti otvoren za kupce.

BAUHAUS će također biti zatvoren ove subote zbog Dana državnosti.

TOWER CENTER RIJEKA u subotu na praznik neće raditi, ali se u nedjelju, kako sada stvari stoje,  kupci ponovno mogu vratiti omiljenim aktivnostima i kupovini u Toweru jer će centar, neslužbeno, biti otvoren po uobičajenom nedjeljnom radnom vremenu. Čim dobijemo službenu informaciju objavit ćemo ju.

ZTC RIJEKA u vrijeme pisanja ovoga teksta još nije istaknuo svoje radno vrijeme za narednu subotu i nedjelju, no za pretpostaviti je kako u subotu sigurno neće raditi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari