DOSTUPNA JE I U DIGITALNOM OBLIKU

Predstavljena slikovnica ‘Izgubljeni Flegi’ koja djecu uči o važnosti zaštite životinja

Povodom obilježavanja Svjetskog dana zaštite životinja, u sjedištu Primorsko-goranske županije predstavljena je slikovnica „Izgubljeni Flegi“, namijenjena djeci od 3 do 7 godina. Time i ove godine županijska radna skupina za zaštitu životinja (KRAS) promovira i potiče svijest javnosti za brigu o životinjama. Uz predsjednika KRASA-a, zamjenika župana Petra Mamulu i resornu pročelnicu Melitu Raukar, predstavljanju su prisustvovali autorica slikovnice Sandra Medica, ravnateljica Dječjeg vrtića More Jasna Crnčić te Anja Babić iz Gradske knjižnice Rijeka.

Slikovnica „Izgubljeni Flegi“ kroz dinamičnu priču o izgubljenom psu djecu upoznaje s osnovnim elementima zaštite životinja učeći ih o obvezama i odgovornostima vlasnika pasa, ulozi komunalnog redara i odgovarajućem postupanju kod pronalaska psa. Priča je prožeta ljubavlju prema životinjama i ima sretan završetak; Flegi je u konačnici vraćen svojoj vlasnici.

Predstavljanje i čitanje slikovnice odvijati će se u 4 knjižnice na 4 različite lokacije, a što će biti posebno najavljeno i na web stranicama svake od knjižnica i društvenim mrežama. Svako dijete koje bude uključeno u ove radionice, na poklon će dobiti slikovnicu. Isto tako slikovnica će se podijeliti dječjim vrtićima i osnovnim školama diljem PGŽ.

Slikovnica je financirana sredstvima Primorsko-goranske.

Slikovnica je dostupna i u digitalnom obliku.

Na predstavljanju je najavljeno i centralno događanje povodom Svjetskog dana zaštite životinja koje će se održati u nedjelju, 11. listopada 2020. godine, u Verdijevoj ulici (kod HNK Ivana Zajca), u vremenu od 10:00 do 13:00 sati, a obuhvaća: predstavljanje rada KRAS-a i udruga za zaštitu životinja na području PGŽ-a, podjelu edukativnih letaka, predstavljanje dobre prakse na temu zaštite životinja – HOP trgovina za kućne ljubimce i Husse proizvođač kvalitetne hrane za kućne ljubimce, kviz KRAS-a namijenjen upoznavanju građanstva s KRAS-om i obvezama odgovornih vlasnika životinja, radionicu za djecu (izrada životinja origami tehnikom), savjetovanje o zdravlju pasa s veterinarom te fotokutak.

KRAS je radna skupina za zaštitu životinja osnovana pri Primorsko-goranskoj županiji , a bavi se koordinacijom u primjeni propisa i aktivnostima kojima se promovira zaštita životinja. U njegov rad su uključeni predstavnici institucija, udruga, skloništa za životinje i stručnjaka koji se bave životinjama kao i svi općine i gradovi s područja PGŽ-a.

Ravnateljica DV More Jasna Crnčić i Anja Babic iz GKRI iskazali su zadovoljstvo sto su njihove ustanove uključene u projekt, naglasivši da je rijec o kvalitetnoj slikovnici koja na djeci primjeren nacin približava te uci o brizi i postupanju sa izgubljenim zivotinjama.

Zamjenik župana Petar Mamula čestitao je autorima i ovom prilikom pozvao svih da se uključe u foto natječaj Primorsko-goranske županije čija je ovomjesečna tema “Šapicama po PGŽ”.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari