POVIJEST RIJEKE U ZADNJIH 150 GODINA

U subotu u Exportu okrugli stol u sklopu izložbe Fiume Fantastika: Fenomeni grada

U subotu, 29. kolovoza 2020. u 11 sati u prostoru Exporta na Delti održat će se okrugli stol Fiume Fantastika: Fenomeni grada, u sklopu istoimene izložbe koja je tamo postavljena, a u organizaciji Centra za urbanu tranziciju, arhitekturu i urbanizam – DeltaLab te kao dio programa Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture.

Okrugli stol bavi se fenomenima Rijeke i suvremenim kontekstom unutar kojega se grad razvija. Događanje vodi prof. Vedran Mimica (IIT Chicago), a pridružit će mu se Tvrtko Jakovina (FFZG), Joško Belamarić (FFST), Mia Roth (AFZG) i Mirko Sardelić (HAZU).

Ulaz je besplatan.

Podsjećamo, u Exportu na Delti postavljena je izložba Fiume Fantastika: Fenomeni grada, koja prati posljednjih stotinu i pedeset godina urbane, turbulentne povijesti Rijeke, tijekom koje grad doživljava radikalan rast i postaje globalno prometno i industrijsko središte specifične arhitekture i urbanih fenomena koji nadilaze pitanja stila, jezika ili estetike i koji generiraju vlastitu, lokalno-specifičnu i autonomnu urbanu kulturu.

Izložba je postavljena u 10 paviljona, u prizemlju Exporta, od kojih svaki priča priču o određenom riječkom fenomenu, a to su: Granice, Luka i željeznica, Mreže, Kino: “Stižu ljudi!”, Grad, Palača, Zajedničko tlo, Dokolica, Spomenici i Fantastične zone, a ostaje otvorena svakodnevno do kraja studenog ove godine.

Izložbu Fiume Fantastika: Fenomeni grada do 13. rujna moguće je posjetiti svakim danom od 17 do 21 sat, a od 14. rujna pa do kraja studenog izložba će biti otvorena svakim danom od 11 do 21 sat.

Pojedinačna cijena ulaznice je 30 kuna.

Ulaz je slobodan za djecu do 7 godina, te nezaposlene i umirovljenike, uz predočenje važećih dokumenata.
Djeca i mladi do 18 godina, studenti, zaposlenici Sveučilišta u Rijeci te članovi strukovnih udruga i organizacija uz predočenje važećih dokumenata ostvaruju popust od 50% na pojedinačnu ulaznicu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari