U utorak na riječkom Dolcu obilježavanje Međunarodnog dana djece žrtava nasilja

Foto: Ilustracija

Obilježavanje je organizirano 4. lipnja u 10 i 30 sati u Informativnom centru za prevenciju kriminaliteta na području grada Rijeke

Sutra će se u Informativnom centru za prevenciju kriminaliteta na području grada Rijeke u suradnji Odjela prevencije Policijske uprave primorsko-goranske s Područnim uredom civilne zaštite Rijeka te Osnovnom školom „Dolac“ iz Rijeke obilježiti Međunarodni dan djece žrtava nasilja.

Ovim povodom održat će se dvije edukativne radionice za učenike prvog razreda Osnovne škole „Dolac“, u cilju edukacije djece u području samozaštite od nasilja te zaštite i spašavanje u kriznim situacijama.

Edukativnu radionicu na temu „Sigurnost djece“ održat će policijski službenik Dario Tonković iz Odjela prevencije Policijske uprave primorsko-goranske. Edukativnu radionicu na temu „Zaštita i spašavanje“ održat će djelatnik Područnog ureda civilne zaštite Rijeka Petar Jagodnik, koji će im ukazati na neželjene posljedice koje mogu izazvati nepažnjom te kako se ponašati u slučaju različitih katastrofa.

Međunarodni dan djece žrtava nasilja obilježava se svake godine 4. lipnja kako bi se podsjetili da mnoga djeca pate zbog različitih oblika zlostavljanja. Također, ovaj dan naglašava važnost zaštite prava djece i međunarodne borbe protiv nasilja nad djecom. Nasilje često zna biti i prikriveno i događa se ne samo u obitelji, već i u školama i na dječjim igralištima, a svatko je dužan prijaviti kažnjivu radnju počinjenu na štetu djeteta ili maloljetne osobe te i na taj način pridonijeti njihovoj većoj sigurnosti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari