Ciklus komornih koncerata u HNK Ivana pl. Zajca nastavlja s „Tre donne“, prvim koncertom u 2018, što je na programu u utorak, 9. siječnja s početkom u 19.30 sati

Tre donne su tri iznimne umjetnice riječke Opere: sopranistica Anamarija Knego i mezzosopranistica Ivana Srbljan, koje će uz uz glasovirsku pratnju Nicolette Olivieri izvoditi arije i duete nekih od najglasovitijih umjetnica opernog svijeta 19. stoljeća.

Riječ je o autoricama, slavnim glazbenicama i glumicama koje su bile interpretkinje, ali i i muze, a neke i životne družice skladatelja kao što su Bellini, Donizetti, Rossini. To su redom Isabella Colbran, Maria Malibran, Adelina Patti, Caroline Ungher Sabatier, Pauline Viardot Garcia, Marietta Brambilla i Josephine Fodor Mainvielle.

Glazbena priča triju suvremenih primadona o najpoznatijim primadonama 19. stoljeća riječkoj će publici ponovno otkriti i predstaviti kompozicije belcantističkih diva posvećene imenima političke i aristokratske scene toga doba: španjolskoj kraljici, princezi Michel Galitzin, grofu von Platen-Hallermündeu ili vojvodi od Casarana.

Mlade solistice riječke Opere Anamarija Knego i Ivana Srbljan ne prestaju oduševljavati publiku i kritiku svojim kreacijama na riječkoj koncertnoj i opernoj sceni, ali ne samo na njoj. Spomenimo samo da se Ivana Srbljan, neodoljiva riječka Carmen, u istoj ulozi upravo iznimno uspješno predstavila i u Finskoj.

A kad je riječ o Anamariji Knego, dvostrukoj dobitnici Nagrade publike, još su svježa sjećanja na njenu nedavnu sjajnu Mimi u Pucinnijevoj operi „La boheme“ kojom je duboko ganula svakoga u gledalištu.

Nicoletta Oliveri koja će nastupiti na klaviru, do sada je u karijeri surađivala s najeminentnijim opernim pjevačima, zborovima i dirigentima, primjerice s dirgentima Riccardom Mutijem, Claudiom Abbadom, Lorinom Maazelom i drugima, te s pjevačima Lucianom Pavarottijem, Monserrat Caballe, Joseom Carrerasom, Placidom Domingom, Joseom Curom, Leom Nuccijem, Carlom Colombarom, Ruggierom Raimondijem, Katiom Ricciarelli, Cecilijom Bartoli, Giorgiom Surianom…

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari