PRIPREMA ZA SEZONU KUPANJA

U uvali Svežanj uredit će se prilaz plaži i postaviti novi dizajnerski tuš, kabina za presvlačenje i klupe

Foto: Facebook

U Kostreni pandemija nije zaustavila realizaciju brojnih kostrenskih projekata, među kojima je i uređenje brojnih plaža i obalnog pojasa

Uređenje obalnog pojasa i dohrana plaža neizostavan su dio priprema za kupališnu sezonu. Ove godine radovi se izvode kasnije no obično na što je utjecala situacija s koronavirusom.

Dohranjena je i uređena plaža kod Jedriličarskog kluba Galeb koju je uništilo jugo. Na istoj plaži sanira se plato i prilaz tušu. Sanirane su rupe na plaži kod ronilačkog centra, prilaz u more i obalni zid na lokaciji Podumboko.

Na Svežnju će se postaviti novi dizajnerski tuš, kabina za presvlačenje i klupe izrađenih u okviru projekta Lungomare Art te urediti prilaz plaži.

U skladu s financijskim mogućnostima, zamjena oštećenih klupa novima, predviđena je i na drugim lokacijama uz obalni put. Sredinom lipnja u funkciju će se staviti tuševi. U moru će se postaviti zaštitne barijere za kupače, a prema sugestijama kupača ove godine postavit će se i na plaži Perilo kod Stare vode.

Obalni put trebao bi uskoro dobiti i dodatne lokacije besplatnog interneta (WI-FI) u okviru projekta WIFi4EU.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari