PLAKETA I 5.000 KUNA

U Viškovu nagrađeni Luka Babić i Lea Vukoja, najuspješniji sportaši s područja općine za 2021. godinu

U općinskoj vijećnici u Saršonima danas su dodijeljene nagrade i priznanja sportašima s područja Viškova za najbolja sportska postignuća u 2021. godini

Odluku o nagrađivanju donijelo je Općinsko vijeće na sjednici 11. travnja, a dodjela je, sukladno općinskoj Odluci, održana na današnji Međunarodni dan sporta.

Osim nagrađenih pojedinaca i njihovih predstavnika, na današnjoj prigodnoj svečanosti bili su općinska načelnica Sanja Udović sa zamjenikom Denisom Mladenićem, predsjednik Općinskog vijeća Općine Viškovo Bojan Kurelić, zamjenik predsjednika općinskog Odbora za sport, kulturu i tehničku kulturu Vazmoslav Tibljaš, predsjednik Zajednice sportskih udruga Općine Viškovo Dragan Majkić i tajnik Zajednice Dino Klaić.

Nagrađenima u pojedinačnoj kategoriji, uz prigodnu plaketu, pripao je i novčani iznos od 5.000,00 kuna. Prijava za nagrade u ekipnim kategorijama ove godine nije bilo.

Najbolji sportaš – Luka Babić iz Vaterpolo kluba Primorje EB

Nagradu za najbolje postignuće u muškoj kategoriji (pojedinačno) dobio je Luka Babić, član Vaterpolo kluba Primorje EB.

Luka je član seniorske ekipe Vaterpolo kluba Primorje EB za kojeg je igrao i osvajao medalje i u mlađim uzrasnim kategorijama. Uz zahtjevne treninge i natjecanja, Luka uspješno usklađuje svoje školske obaveze kao učenik drugog razreda prve riječke hrvatske gimnazije. Od najznačajnijih rezultata iz 2021. godine, Luka je kao dio momčadi osvojio prvo mjesto na Prvenstvu Hrvatske za mlađe juniore, prvo mjesto na Kupu Hrvatske za juniore i treće mjesto na Prvenstvu Hrvatske za juniore. Od rujna prošle godine član je seniorske ekipe Vaterpolo kluba Primorje EB. Na osnovu postignutih rezultata od strane Hrvatskog olimpijskog odbora kategoriziran je kao daroviti sportaš.

Najbolja sportašica – Lea Vukoja, članica Karate kluba Sokol

Najbolje postignuće u ženskoj kategoriji (pojedinačno) ostvarila je Lea Vukoja, članica Karate kluba Sokol.

Lea nije bila na dodjeli jer je otputovala na Europsko prvenstvo koje se od danas do nedjelje održava u Turskoj. U 2021. godini Lea je, među ostalim, osvojila prvo mjesto na državnom prvenstvu u kategoriji mlađih seniorki do 68 kilograma, drugo mjesto na državnom prvenstvu u kategoriji seniorki do 68 kilograma, treće mjesto na europskom seniorskom prvenstvu u ekipnoj kategoriji te prvo mjesto na europskom prvenstvu za mlađe seniorke.

Na svjetskoj razini, osvojila je prvo mjesto na svjetskom kupu u kategoriji mlađih seniorki. Umjesto Lee, nagradu je primio njezin otac Zdenko Vukoja.

Načelnica Sanja Udović: ‘Ulažemo u sport’

„Čestitam Lei i Luki na osvojenim nagradama za najbolja pojedinačna postignuća u sportu u 2021. godini. Lei ovo nije prva nagrada, a drago mi je da smo s Lukom uključeni i u vaterpolsku priču. Ove smo godine s Osnovnom školom Sveti Matej pokrenuli i projekt Viškovo pliva gdje učenici drugih razreda organizirano odlaze na bazen Kantrida i uz stručno vodstvo pohađaju tečaj plivanja.

Lani smo nešto više od 220 tisuća kuna uložili u sanaciju školske sportske dvorane i time poboljšali uvjete za izvođenje nastave tjelesne i zdravstvene kulture, ali i osigurali bolje uvjete za treniranje budući da dvoranu koriste i sportske udruge i klubovi koji su uključeni u Zajednicu sportskih udruga Općine Viškovo. Zajednicu smo osnovali zbog razvoja i afirmacije sporta i sportske kulture prije nešto više od 4 godine. Financiramo ju s 1,3 milijuna kuna i s njihovim radom smo zadovoljni jer zaista kvalitetno i profesionalno rade na unaprijeđivanju sporta u Viškovu.

Još bolje uvjete za sport i sportaše dobit ćemo izgradnjom nove osnovne škole u Marinićima koja će, među ostalim, imati veliku i malu sportsku dvoranu“, istaknula je općinska načelnica Sanja Udović.

Čestitkama Lei i Luki pridružio se i predsjednik Općinskog vijeća Općine Viškovo Bojan Kurelić.

„Neka vam ove nagrade budu poticaj za daljnje zalaganje i još bolje rezultate jer svi znamo koliko odricanja iziskuje profesionalno bavljenje sportom. Na nama koji obnašamo ovakve dužnosti je da vam osiguramo što bolje uvjete pa se veselimo izgradnji nove škole, ali i daljnjem razvoju sportsko-rekreacijske zone Halubjan gdje se također nadamo novoj dvorani“, rekao je predsjednik Općinskog vijeća Bojan Kurelić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari