Učenici iz Rijeke hitno vraćeni sa stručne prakse u Milanu

Ilustracija (Nel Pavletic/PIXSEL)

Učenici će ostati u dvotjednoj kućnoj izolaciji i svakodnevno kontaktirati epidemiologa

Petnaestero učenika i dvoje profesora riječke Strojarske škole za industrijska i obrtnička zanimanja nalaze se u samoizolaciji, jer su se u utorak vratili iz Milana gdje su preko Erasmus+ projekta odrađivali stručnu praksu.

Učenici, kao i njihovi profesori, kaže ravnatelj Gojko Miletić, osjećaju se dobro, no zbog činjenice da su boravili u području koje je zahvaćeno koronavirusom moraju ostati u dvotjednoj kućnoj izolaciji te se svakodnevno javljati epidemiologu, piše Novi list.

Stručna praksa naglo prekinuta

Njihova stručna praksa u Milanu bila je u ponedeljak naglo prekinuta, a ravnatelj je objasnio da je zajedno s jednim roditeljem samoinicijativno organizirao autobus.

”Učenici su u Milano otputovali prošli tjedan i tamo su na stručnoj praksi trebali boraviti tri tjedna, no kako je za vikend došla vijest o koronavirusu, odlučeno je da ih se odmah vrati. Cijeli smo ponedjeljak pokušavali organizirati prijevoz i u večernjim satima autobus s dvoje roditelja krenuo je u Milano, a učenici su se u utorak vratili u Hrvatsku. U ponedjeljak smo sve roditelje obavijestili da želimo vratiti učenike u Hrvatsku, a bilo je roditelja koji su predlagali da sami idu po djecu. Međutim, škola je zauzela stav da ih treba organizirano vratiti. Nismo željeli čekati našeg talijanskog partnera, kao i organizatora stručne prakse, koji su planirali povratak učenika tek u četvrtak. Maksimalno smo se angažirali oko toga da ih se vrati odmah”, izjavio je Miletić.

Ujedno dodaje da se u samoj školi provode pojačane higijenske mjere sukladno uputama ministarstava te Primorsko-goranske županije.

”Učenici su maksimalno informirani o mjerama za umanjivanje rizika od zaraznih bolesti, postavljaju se dodatni dozatori za sapune te se svi razredi informiraju preko oglasnih knjiga”, navodi ravnatelj.
Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari