HVALEVRIJEDNA INICIJATIVA

Učenici iz Rijeke i Kastva u međunarodnom projektu P.S. Pokreni solidarnost

Iz četiri riječke škole: OŠ „Eugen Kumičić“, Centra za odgoj i obrazovanje, SŠ Andrije Ljudevita Adamića, Prve riječke hrvatske gimnazije i iz OŠ „Milan Brozović“ Kastav ovih su dana na adrese nasumično izabranih sugrađana poslane razglednice s porukama solidarnosti

Tako su se pridružili učenicima iz tridesetak škola naše zemlje koji ove godine sudjeluju u međunarodnom Erasmus + projektu p.s. Pokreni solidarnost koji organizira Centar za mirovne studije iz Zagreba. Osim u našoj zemlji, projekt se provodi u Francuskoj, Italiji, Španjolskoj, Sloveniji i Poljskoj.

Učenici su analizirali fotografije otisnute na razglednicama, tumačili ih i pisali poruke zalažući se za pravednije i bolje društvo. Nadaju se svojim razglednicama uspostaviti dijalog sa sugrađanima. Zato se razglednice sastoje od dijela s učeničkom porukom i dijela namijenjenog odgovoru.

Ovaj zanimljiv projekt temelji se na projektu koji francuska Ligue de l’enseignement provodi već puna dva desetljeća na Međunarodni dan borbe protiv rasne diskriminacije. U protekloj je školskoj godini u njemu u šest zemalja sudjelovalo 23 000 učenika.

Cilj je osnažiti učenike na djelovanje u lokalnoj zajednici i na borbu za jednakost, pravednost i solidarnost među ljudima. Jer, kako je napisala jedna učenica OŠ „Eugen Kumičić“, „još imamo vremena popraviti ono što smo loše započeli“.

Sudionici projekta p.s. Pokreni solidarnost i njihovi voditelji Ingrid Šlosar, Janja Vučković, Luka Frlan, Helena de Karina, Nataša Kuzmar Colnar i Dubravka Uroda srest će se na izložbi fotografija korištenih u projektu. Otvorenje te izložbe očekuje 11. travnja u prostorima Exportdrva na Delti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari