LOKALNI IZBORI

Ugledni pedijatar Goran Palčevski drugi kandidat za zamjenika Marku Filipoviću

Predstavljena je koalicija stranaka SDP-HSU-IDS-HSS koja zajednički izlazi na lokalne izbore i podržava Marka Filipovića kao kandidata za gradonačelnika te njegove zamjenike Sandru Krpan i Gorana Palčevskog 

Ugledni riječki pedijatar Goran Palčevski kandidat je za zamjenika riječkog gradonačelnika – najavljeno je tako na današnjoj konferenciji za medije, na kojoj je SDP-ov kandidat za gradonačelnika Rijeke Marko Filipović ujedno predstavio i koalicijske partnere – HSU, IDS i HSS.

– Ponosan sam na sve nas koji smo danas ovdje jer smo, radeći na izbornom programu došli do zajedničkih ciljeva i uspostavili partnerski odnos koji nas vodi u koalicijski nastup pred biračima, kazao je Filipović i posebno zahvalio Goranu Palčevskom, čija bogata biografija imponira čitavom timu, na spremnosti da preuzme odgovornost za novi ritam grada i pojača svojim doprinosom razvoj Rijeke.

Palčevski je javnosti poznat kao nekadašnji predstojnik Klinike za pedijatriju riječkog KBC-a, a danas kao redoviti profesor  na Medicinskom fakultetu u Rijeci, pročelnik Zavoda za gastroenterolgiju, hepatologiju, endokrinologiju i nefrologiju i prodekan na Medicinskom fakultetu.

– Markov sam poziv doživio kao kompliment, ali i kao odgovornost na koju se ne reagira povlačenjem nego prihvaćanjem.   Sve dosadašnje politike razvoja grada koje su Rijeku učinile otvorenim i modernim gradom bile su u skladu s mojim vrijednostima. U tom smislu, Marko ne odstupa od kvalitetnih temelja i dobrog pravca u kojem se ovaj grad kreće, rekao je Palčevski dodajući da je spreman biti desna ruka i maksimalno pomoći u realizaciji projekata i programa koji su sastavni dio Filipovićevih izbornih obećanja građanima.

– Moj uži interes je medicina i u okviru toga znam koliko je Grad Rijeka do sada učinio po pitanju izgradnje nove bolnice i do koje mjere se nesebično odrekao prihoda proračuna kako bi ubrzao i olakšao izgradnju nove bolnice, rekao je Palčevski koji će funkciju zamjenika gradonačelnika obnašati volonterski.

Dobrodošlicu u tim Palčevskom je poželjela i već ranije predstavljena kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika, Sandra Krpan. Istaknula je da vjeruje da će oboje s pozicija zamjenika gradonačelnika biti Marku vrijedni suradnici i partneri na koje će se moći osloniti.

–   Kao što sam već u ranijim istupima govorila moje obećanje građanima Rijeke i partnerima s kojima danas istupamo pred birače jest da ću potpuno posvećeno i s maksimumom energije raditi na projektima koji Rijeku čine otvorenim i modernim gradom, rekla je Krpan.

Svoju su podršku kandidatu za gradonačelnika Marku Filipoviću i njegovim zamjenicima dali i Dorotea Pešić Bukovac u ime IDS-a, Ljiljana Cvjetović u ime HSU-a te Ivo Zrilić u ime HSS-a.

– Hvala svima na sinergiji kojom pristupamo ovom novom ritmu grada, a građanima Rijeke upućujem poziv da izađu na birališta i imajući u vidu daljnji razvoj otvorene, moderne Rijeke koja sada ubrzava svoj ritam, biraju Marka za gradonačelnika i našu koaliciju za zastupanje u Gradskom vijeću, kazala je Pešić Bukovac.

Ljiljana Cvjetović naglasila je kako je programski gledano, HSU lokalno direktno zainteresirana za projekte izgradnje domova za umirovljenike samce, u kojima bi im se na adekvatan način osigurala skrb, ali i za druge projekte koje Filipović ima u svojem programskom planu, a koji su namijenjeni osobama starije životne dobi.

–   Zato ostajemo dio ove koalicije i zato vjerujemo da ćemo zajedničkim radom izboriti mnoge programe koji u cilju imaju ukupno dobar život u ovom gradu koji volimo, poručuju iz Hrvatske stranke umirovljenika.

Neupitnost koalicijske suradnje s SDP-om izrazio je i Ivo Zrilić.

– Ciljevi za koje se HSS zalaže na nacionalnoj razini uvijek kreću od lokalnih potreba, pa smo lokalno uvijek podržavali usmjerenja onih politika koje su imale na umu promicanje malih proizvođača, gospodarstvenika koji na ekološki način proizvode i nude svoje proizvode, ali i one politike koje u cilju imaju zaštitu okoliša kako bi zelena Hrvatska ostala očuvana, naglasio je Zrilić dodajući da su upravo to prepoznali u Filipovićevim programskim osnovama i ciljevima. „Grad Rijeka je i do sada bio orijentiran provedbi zelenih politika koje smanjuju zagađenje okoliša i promoviraju zdrav život“, završio je Zrilić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari