PROVJERITE DETALJE

Ugostiteljska škola Opatija i STEP RI otvorili prijave za 2. akceleracijski Bootcamp

Foto: Unsplash

Regionalni centar kompetentnosti Ugostiteljska škola Opatija, sa svojim partnerom STEP RI znanstveno-tehnologijskim parkom Sveučilišta u Rijeci, otvorila je prijave na besplatan trodnevni program ubrzanog razvoja i unapređenja poduzetničkih ideja primjenjivih u području turizma i ugostiteljstva.

Najbolji timovi će dobiti mogućnost uključivanja u besplatni šestomjesečni program edukacija i mentoriranja RCK HUB Opatija. Akceleracijski Bootcamp kreće u utorak, 26. listopada u 17 sati, kad će sudionici započeti rad na svojim idejama uz vodstvo mentora. Rad na idejama podrazumijeva virtualna predavanja i mentoriranja, a teme koje će se pokrivati su definiranje problema i pronalaženje rješenja, definiranje konkurencije, resursa, aktivnosti te hodograma provedbe.

Prvi akceleracijski Bootcamp okupio je trinaest timova s raznovrsnim idejama – od usluga skippera i kuhara za vegane, micro glamping resorta sa specifičnim smještajnim kapacitetima pa sve do programa za inventuru i aplikacije za personalizaciju i pretraživanje jednodnevnih izleta. Četiri najbolja tima dobila su mogućnost sudjelovanja u RCK HUB-u, besplatnom šestomjesečnom programu koji se odvija pri Regionalnom centru kompetentnosti Opatija, a koji uključuje edukacije iz poduzetničkih znanja i vještina te individualno poslovno savjetovanje i podršku profesionalnih mentora iz područja marketinga, organizacije i upravljanja te digitalnih rješenja i novih tehnologija u turizmu i ugostiteljstvu.

„Uz stručnjake i poslovne savjetnike iz različitih područja kroz ova tri dana izuzetno smo puno naučili, proširili svoja shvaćanja i ideju te dobili želju za nastavak edukacije“ kaže Emina Dobrani Damjanović iz tima „Put po mom“ te dodaje da su predavanja sažeta, a mentori su na raspolaganju za privatne konzultacije prema dogovoru.

„Svojim savjetima svakako su nam pomogli i više od onog što sam očekivala. Tople preporuke svima koji su kreativni, a ne znaju kako bi realizirali ideju.“

Bootcamp, 2. po redu, odvijat će se putem digitalnih alata poput ZOOM-a i Conceptboarda. Sam događaj završava u četvrtak 28. listopada u 19 sati, a najbolji timovi će dobiti mogućnost sudjelovanja u RCK HUB-u. Prijave su otvorene do 18. listopada putem stranice STEP RI znanstveno-tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci .

Regionalni centar profesija u turizmu (RCK RECEPT) centar je izvrsnosti strukovnog obrazovanja i osposobljavanja te cjeloživotnog učenja u sektoru ugostiteljstva i turizma na području Primorsko-goranske i Karlovačke županije. Usmjeren je na inovativne metode poučavanja, osposobljavanje i usavršavanje temeljeno na radu te povezivanje obrazovnog, javnog, privatnog i civilnog sektora u svrhu kvalitetnijeg stjecanja znanja i kompetencija njegovih korisnika za tržište rada.

Ukupna vrijednost projekta RCK RECEPT iznosi 58.6 milijuna kuna, od čega 100 % financira Europska unija bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Razdoblje provedbe projekta je od travnja 2020. do prosinca 2023. godine.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views