PROVJERITE DETALJE

Ugostiteljska škola Opatija i STEP RI otvorili prijave za 2. akceleracijski Bootcamp

Foto: Unsplash

Regionalni centar kompetentnosti Ugostiteljska škola Opatija, sa svojim partnerom STEP RI znanstveno-tehnologijskim parkom Sveučilišta u Rijeci, otvorila je prijave na besplatan trodnevni program ubrzanog razvoja i unapređenja poduzetničkih ideja primjenjivih u području turizma i ugostiteljstva.

Najbolji timovi će dobiti mogućnost uključivanja u besplatni šestomjesečni program edukacija i mentoriranja RCK HUB Opatija. Akceleracijski Bootcamp kreće u utorak, 26. listopada u 17 sati, kad će sudionici započeti rad na svojim idejama uz vodstvo mentora. Rad na idejama podrazumijeva virtualna predavanja i mentoriranja, a teme koje će se pokrivati su definiranje problema i pronalaženje rješenja, definiranje konkurencije, resursa, aktivnosti te hodograma provedbe.

Prvi akceleracijski Bootcamp okupio je trinaest timova s raznovrsnim idejama – od usluga skippera i kuhara za vegane, micro glamping resorta sa specifičnim smještajnim kapacitetima pa sve do programa za inventuru i aplikacije za personalizaciju i pretraživanje jednodnevnih izleta. Četiri najbolja tima dobila su mogućnost sudjelovanja u RCK HUB-u, besplatnom šestomjesečnom programu koji se odvija pri Regionalnom centru kompetentnosti Opatija, a koji uključuje edukacije iz poduzetničkih znanja i vještina te individualno poslovno savjetovanje i podršku profesionalnih mentora iz područja marketinga, organizacije i upravljanja te digitalnih rješenja i novih tehnologija u turizmu i ugostiteljstvu.

„Uz stručnjake i poslovne savjetnike iz različitih područja kroz ova tri dana izuzetno smo puno naučili, proširili svoja shvaćanja i ideju te dobili želju za nastavak edukacije“ kaže Emina Dobrani Damjanović iz tima „Put po mom“ te dodaje da su predavanja sažeta, a mentori su na raspolaganju za privatne konzultacije prema dogovoru.

„Svojim savjetima svakako su nam pomogli i više od onog što sam očekivala. Tople preporuke svima koji su kreativni, a ne znaju kako bi realizirali ideju.“

Bootcamp, 2. po redu, odvijat će se putem digitalnih alata poput ZOOM-a i Conceptboarda. Sam događaj završava u četvrtak 28. listopada u 19 sati, a najbolji timovi će dobiti mogućnost sudjelovanja u RCK HUB-u. Prijave su otvorene do 18. listopada putem stranice STEP RI znanstveno-tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci .

Regionalni centar profesija u turizmu (RCK RECEPT) centar je izvrsnosti strukovnog obrazovanja i osposobljavanja te cjeloživotnog učenja u sektoru ugostiteljstva i turizma na području Primorsko-goranske i Karlovačke županije. Usmjeren je na inovativne metode poučavanja, osposobljavanje i usavršavanje temeljeno na radu te povezivanje obrazovnog, javnog, privatnog i civilnog sektora u svrhu kvalitetnijeg stjecanja znanja i kompetencija njegovih korisnika za tržište rada.

Ukupna vrijednost projekta RCK RECEPT iznosi 58.6 milijuna kuna, od čega 100 % financira Europska unija bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Razdoblje provedbe projekta je od travnja 2020. do prosinca 2023. godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari