POTPISAN UGOVOR

Ugostiteljskoj školi u Opatiji dodijeljeno 58,7 milijuna kuna europskog novca

Foto: PGŽ

Zamjenica župana Marina Medarić i županijska pročelnica za odgoj i obrazovanje Edita Stilin prisustvovali su potpisivanju ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava Regionalnom centru kompetentnosti u ugostiteljstvu i turizmu u Opatiji, kojeg su potpisali ministar turizma Gari Cappelli i ravnateljica Ugostiteljske škole Sibila Roth.

Regionalnom centru kompetentnosti u Opatiji tim se ugovorom dodjeljuju bespovratna sredstava u iznosu od 58,7 milijuna kuna iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Današnje potpisivanje ugovora, završni je čin uspješno odrađenog posla započetog još 2018.godine.

Tada je naime prihvaćena prijava Ugostiteljske škole Opatija koja je u partnerstvu sa Trgovačko-ugostiteljskom školom iz Karlovca, imenovana Regionalnim centrom kompetentnosti u (pod)sektoru turizma i ugostiteljska.

Jednako uspješno, u partnerstvu sa Županijom i uz pomoć Regionalne razvojne agencije PGŽ, odrađen je i drugi korak, prijave na natječaj Ministarstva turizma za dodjelu bespovratnih sredstava iz europskog socijalnog fonda, istaknula je zamjenica Medarić.

Dodala je kako uz Fakultet u Iki , Opatija postaje centar edukacije turističkih kadrova.

Ovo je projekt koji definitivno donosi novo razdoblje u edukaciji ljudskih potencijala za cijelu lepezu potreba naših hotelijera i ugostitelja, kao nositelja turizma Kvarnera, naglasila je Medarić.

Ministar Capelli čestitao je svim sudionicima u ovom projektu te naglasio da su upravo ljudski resursi ključ razvoja turizma.

S već ranije potpisanim ugovorom ukupno će ovaj Regionalni centar raspolagati s preko 9o milijuna kuna, što je snažan poticaj za iskorak ka modernom strukovnom obrazovanju, prilagođenom suvremenim tržišnim trendovima. Dio budućeg RCK uz Trgovačko-ugostiteljsku školu iz Karlovca bit će i škole naše županije koje provode ugostiteljske programe i to: Srednja škola Hrvatski kralj Zvonimir, Krk, Srednja škola Antuna Barca Crikvenica i Srednja škola Ambroza Haračića Mali Lošinj.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari