ULAZ JE SLOBODAN! U četvrtak i petak plesna poslastica u baletnoj dvorani u Strossmayerovoj 1

U okviru drugog po redu Zajc koreo laba Baleta HNK Ivana pl. Zajca nastala je plesna predstava sastavljena od tri koreografske minijature zajedničkog naslova „Parla(mi)” /„Pričaj mi”) u koreografiji Michelea Pastorinija

plesna predstava bit će izvedena u četvrtak 21. i petak 22. ožujka u 19,30 sati u baletnoj dvorani u Strossmayerovoj 1.

Baletni umjetnik Michele Pastorini član je riječkog baletnog ansambla koji je prošle godine na 22. Festivalu koreografskih minijatura u Beogradu trijumfirao svojom koreografijom osvojivši prvu nagradu žirija, nagradu publike i plaketu za inventivnost.
Riječka će publika moći vidjeti tri njegove koreografske minijature pod naslovima „dovefiniscitucomincioio” / „gdjezavršavamjazapočinješti“, „Tutto molto bene, grazie” /„Sve je jako dobro, hvala“ i „thought” /„misao“. U predstavu će uvesti glumac Hrvatske drame Edi Ćelić, a plesat će Marta Voinea Čavrak, Emanuel Amuchástegui, Tilman Patzak i Michele Pastorini.

Prema riječima Michelea Pastorinija, plesna je predstava nastala kao rezultat njegovih razmišljanja i analiziranja različitih vrsta komunikacije, od ljubavnih veza, prijateljstva i drugih oblika partnerstava.

„ Ponekad komuniciramo kroz tišinu koja oko nas gradi različite verzije realnosti. Ono što je neizrečeno, često je i neshvaćeno. Ipak, sposobnost shvaćanja na duhovnoj razini može biti dublja od komunikacije riječima. Kada sami ne znamo izraziti i izreći svoje osjećaje, odmah sumnjamo u osjećaje drugih. Naša nesposobnost gradi zidove u odnosima“, navodi Pastorini i zaključuje:

„Jedan drugačiji pogled na ovu problematiku može vas potaknuti da razmislite o načinu kojim se izražavate i odnosite prema drugima. Kakav ste vi tip osobe? Koliko prepoznajete sebe u ovim izvođačima?“

Projekt Zajc Koreo lab riječkog Baleta okuplja plesače, članove baletnog ansambla koji uz kreativni entuzijazam imaju želju i potrebu koreografski se izraziti.

Potaknuti prošlogodišnjem uspjehom i pozitivnim reakcijama, članovi Baleta i predstavu Michelea Pastorinija poklanjaju Riječanima na dar.

Ulaz je slobodan uz ranije podizanje propusnica na blagajni Kazališta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari