Potpisani ugovori o sufinanciranju aktivnosti udruga nacionalnih manjina u PGŽ

S tim će se iznosom sufinancirati 95 programa i projekata prijavljenih od strane 31 udruge

Župan Zlatko Komadina s predstavnicima udruga nacionalnih manjina potpisao je danas ugovore o sufinanciranju njihovih programa i projekata za 2019. godinu ukupne vrijednosti 535.000,00 kuna. S tim će se iznosom sufinancirat 95 programa i projekata prijavljenih od strane 31 udruge.

Župan Komadina naglasio je da velik broj različitih nacionalnih manjina u županiji multikulturalno bogatstvo Primorsko-goranske županije, te podsjetio da Rijeka kao Europska prijestolnica kulture temelji svoj program upravo na sloganu “Luka različitosti”.

Pohvalio je puno dobrih programa i aktivnosti udruga nacionalnih manjina i naglasio da će Županija nastojati i dalje pomagati aktivnosti kojima se njeguju tradicija i kultura manjinskih zajednica.

Predstavnica udruge Zajednica Talijana Rijeka Melita Sciucca, u ime svih udruga zahvalila se na odobrenim sredstvima ali i na činjenici da Županija svoje nacionalne manjine iskreno osjeća kao bogatstvo i tako se prema njima odnos.

Predstavnik mladih Roma “Romska budućnost” Etem Fazli rekao je da o dobroj praksi iz Primorsko-goranske županije govori prilikom posjeta drugim zemljama u kojima se nacionalne manjine ne mogu pohvaliti identičnim pravima i tretmanom. Današnji susret sa županom dio udruga iskoristio je da ukažu na problem nedostatka prostore za rad rasta cijena najamnina.

“Svjestan sam da svima vama treba i više pomoći, no pomažemo koliko možemo, s obzirom na druge zakonom propisane financijske obaveze. Visinu sredstava kojima sufinanciramo vaše programe nismo mijenjali. Nešto je veći broj udruga nego ranije pa se sredstva dijele na više korisnika”, rekao je župan.

Na primanju su uz župana bili i zamjenik Petar Mamula, pročelnik Ureda Županije Goran Petrc te voditelj službe za zaštitu, spašavanje i civilno društvo Branko Škrobonja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari