LOKALNI IZBORI

Galerija | Štimac predstavio zamjenike: “Ovo je tim za promjene koje Rijeka toliko dugo čeka”

Foto: Mateo Levak/Riportal

Maša Magzan i Marin Račić su kandidati za zamjenike nezavisnog kandidata za gradonačelnika Davora Štimca

Rečeno je to na današnjem predstavljanju, na kojem je Štimac istaknuo kako se radi o timu, koji je odabran među desetak renomiranih kandidata raznih struka. Izbor Magzan i Račića su podržali i osnivači udruge Građani prije svega, koja stoji iza nezavisne liste Davora Štimca.

Ponosim se svojim timom, a kad pogledam sve te vrsne ljude i njihove životopise ostvarene izvan politike, mogu samo poručiti da je moj tim spreman za europsku ligu, za europsku Rijeku. Nitko od mojih suradnika ne ulazi u politiku ostvariti sebe jer su to već sve ostvareni ljudi, oni dolaze u politiku da bi ostvarili Rijeku, kao grad visokog standarda. To je zadatak koji smo si sami postavili i mi ćemo ga izvršiti. Ovo je tim za promjene, koje Rijeka toliko dugo čeka – rekao je Davor Štimac.

Predstavljajući kandidate, istaknuo je da je Maša Magzan docentica interdisciplinarnih društvenih znanosti, profesorica visoke škole u trajnom zvanju, s dvadesetgodišnjim iskustvom konzultanta i predavača na privatnim i državnim ustanovama u SAD i Hrvatskoj. Marin Račić je diplomirani inženjer arhitekture, vodeći stručnjak za BIM (Building Information Modeling) tehnologiju u Hrvatskoj, suosnivač arhitektonskog studia MR 2 i član Odbora za arhitekturu i graditeljstvo udruge Glas poduzetnika.

– Mašin će fokus biti u kulturi, umjetnosti i obrazovanju, ali i razvoju dijaloga, koji je neophodan za bolju suradnju i više razumijevanja te unaprjeđenje odnosa gradske administracije s građanima i investitorima. Marin je, pak, stručan u prostornom planiranju i urbanizmu, što su primarni alati razvoja, koje svaka gradska uprava ima na raspolaganju. Marin ima i dokazanu ekspertizu u digatalnim tehnologijama, pa će dati velik doprinos u digitalizaciji grada, a to je jedan od naših ključnih ciljeva, za pokretanje i povezivanje Rijeke – opisao je Štimac.

Kao kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika, Magzan je najavila da će se svim snagama posvetiti promjeni narativa i sveukupne organizacijske kulture grada Rijeke jer vjeruje da svojim stručnim znanjima može doprinijeti tom važnom cilju.

– Grad se mora otvoriti prema svim unutarnjim i vanjskim incijativama, koje teže napretku. Moramo se, kao organizacija, mijenjati iz stava “to se ne može” ili “nije naša nadležnost”, u “sve je moguće” i “kako vam možemo pomoći?“ – istaknula je Maša Magzan.

Račić je najavio kako će se baviti urbanizmom i planiranjem prostora, a posvetit će se i digitalizaciji grada. kao i izradi prostornog informacijskog modela Rijeke. Tako će se projekti, planovi i građevinske dozvole donositi, provoditi i izdavati brže i preglednije za sve građane.

– Prostor je vrijednost, neobnovljiv resurs, a grad vrijedi ako znamo upravljati njegovim resursima i podizati potencijale u korist građana. Naš grad je prostorno oronuo i zapušten, ali mi ćemo ga oživjeti, osvježiti i pripremiti za to da postane primamljiva mediteranska metropola. Rijeka zaslužuje više. Riječani zaslužuju živjeti u gradu, koji se ne plaši postaviti hrabre vizije. Prostor je vrijednost. Rijeka će opet biti vrijednost.

Račić je objasnio se priključio u tim Davora Štimca motiviran promjenom, ali i zbog toga što imaju slične poglede na budućnost Rijeke.

Dodatno mi energiju daje činjenica da sve ankete pokazuju da jedino mi možemo pobijediti SDP u drugom krugu, što znači da je ključno da birači izađu na birališta i u prvom krugu i da svi oni koji žele promjene, odaberu jedinu listu koja im promjene može donijeti. Sve drugo bit će nastavak iste politike još najmanje četiri godine. Treba nam promjena, nemojte se bojati, promjena je dobra – zaključio je Marin Račić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari