USKOČITE! Provozajte se u srijedu s riječkim glumcima u “Kazališnom autobusu”

U srijedu 27. ožujka, na Svjetski dan kazališta, u Rijeci na svoju prvu vožnju kreće „kazališni“ autobus te Riječankama i Riječanima poklanja besplatnu vožnju od 9 i 30 do 10 i 30 sati na relaciji Jelačićev trg- Žabica – Trsat – Jelačićev trg

Riječ je gradskom autobusu oslikanom prizorima iz poznatih riječkih predstava, kojima se, naravno, promovira program HNK Ivana pl. Zajca, dramski, operni, baletni te koncertna sezona.

Na prvu vožnju uputit će se riječki kazališni umjetnici: Olivera Baljak, Dražen Mikulić, Tanja Smoje, Jasmin Mekić, Jelena Lopatić, Dean Krivačić, Anastazija Balaž i Nikola Nedić iz Hrvatske drame, Ivna Bruck, Serena Ferraiuolo, Lucio Slama, Bruno Nacinovich, Giuseppe Nicodemo, Mirko Soldano, Leonora Surian Popov i Toni Plešić iz Talijanske drame, Ivana Srbljan i Dario Bercich iz Opere te Michele Pastorini, Marta Kanazir, Daniele Romeo, Andrei Koteles, Cristina Lukanec, Hugo Rodrigues, Ksenija Krutova i Nika Lilek iz Baleta.

Svi će se građani tijekom vožnje „kazalištem na kotačima“ moći, onoliko koliko traje putovanje do njihova odredišta, družiti s riječkim umjetnicima, popričati s glumcima, pjevačima i plesačima te iz prve ruke doznati novosti iz riječkog „Zajca“, a sve to na Dan kazališta.

Jer i kazalište je putovanje. Tako u ovogodišnjoj međunarodnoj poruci povodom Svjetskog dana kazališta, njen autor, kubanski redatelj i dramatičar Carlos Celdrán ističe:

„Kada sam shvatio da je kazalište zemlja za sebe, veliki teritorij koji obuhvaća čitav svijet, u meni se rodila odluka koja je ujedno i poimanje slobode: ne moraš otići od tamo gdje se nalaziš, ne moraš trčati, niti se micati…To je putovanje mašte, sjeme koje se sadi u najudaljenijim zemljama: u građanskoj, etičkoj i ljudskoj svijesti tvojih gledatelja.“

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari