USKORO JAVNA RASPRAVA: Kakve promjene predlažete u radu gradskih tržnica?

Foto: Ilustracija (Goran Kovacic/PIXSELL)

Nakon što je tijekom srpnja upravljanje tržnicama preuzela gradska tvrtka Rijeka plus, ukazala se potreba za promjenom Odluke o tržnom redu

Nacrt Odluke o tržnom redu odražava novi koncept upravljanja tržnicama s ciljem poboljšanja ponude građanima te unaprjeđenja uvjeta rada prodavača kao i turističke i kulturne valorizacije tih prostora, čulo se danas na kolegiju gradonačelnika Vojka Obersnela a prenose mrežne stranice Grada Rijeke.

Pri izradi prijedloga odluke posebna je pozornost posvećena prijedlozima Mjesnog odbora Luka i trenutnih zakupnika na tržnicama, s time da je dio prijedloga uključen u konačni prijedlog nacrta Odluke.

Novi Tržni red na javnom savjetovanju naći će se do kraja ovog tjedna.

Također, u srijedu, 8. studenog započet će savjetovanje s javnošću o prijedlogu Plana gospodarenja otpadom Grada Rijeke za razdoblje 2017. do 2020. godine. Planom su određene mjere kojima će Grad Rijeka uspostaviti ili unaprijediti javnu uslugu prikupljanja otpadom, ali i odvojeno prikupljanje otpada s pripremom za recikliranje.

Donesen je operativni program održavanja nerazvrstanih cesta i ostalih javno-prometnih površina na području Rijeke u zimskim uvjetima, od 15. studenog 2017. do 15. ožujka 2018. godine, a s obzirom da je osnovan i Stožer zimske službe – grad će spremno dočekati eventualne snježne padaline. U skladu s novim zakonskim rješenjima, imenovan je novi Stožer civilne zaštite Grada Rijeke te donesen pravilnik o njegovom radu.

S ciljem nastavka aktivnosti na unaprjeđenju kvalitete života starijih osoba, Grad Rijeka se uključio u međunarodnu organizaciju Savez za demografske promjene (Covenant on Demographic Change). Savez nudi politički i tehnički okvir za poticanje aktivnog i zdravog starenja te razvoj okoliša prilagođenog starijima, po uzoru na Sporazum gradonačelnika za održivu energiju (Covenant of Mayors on sustainable energy).

Nakon posljednjeg provedenog natječaja za prodaju gradskih stanova i poslovnih prostora, prodana su tri stana, čime će Grad Rijeka uprihoditi 368 tisuća kuna, prenose mrežne stranice Grada Rijeke.

Na gradonačelnikovom kolegiju o novom tržnom redu

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari