ODRŽAN SASTANAK

Uskoro kreće probni popis stanovništa u PGŽ; Evo kako će se provoditi!

U sjedištu Primorsko-goranske županije župan Zlatko Komadina održao je sastanak s glavnom ravnateljicom Državnog zavoda za statistiku Lidijom Brković. Razgovaralo se o pripremama za popis stanovništva koji bi trebao započeti 1. lipnja ove godine, a prethodno će se, u razdoblju od 1. do 15. ožujka, provesti probni popis

Prema riječima ravnateljice Brković, cilj tog probnog popisa je provjera pripremljenih metodoloških, organizacijskih i informatičkih rješenja u prikupljanju i obradi popisnih podataka provodi se u dvije faze. Prva faza je faza samopopisivanja putem aplikacije e-građani i ona traje od 01.03.-07.03. , a druga faza je popisivanje na terenu koju će popisivači pomoću laptopa, a uz nadzor kontrolora, provoditi od 08.03. do 15.03.

Pored Primorsko-goranske županije, u istom periodu Probni popis se provodi još i na području Splitsko-dalmatinske, Varaždinske, Osječko-baranjske županije i Grada Zagreba. U cijeloj Republici Hrvatskoj obuhvaćeno je oko 5000 kućanstava, odnosno oko 13 000 osoba, koje su obavijest o uključivanju u probno popisivanje dobili na kućnu adresu.

Župan Zlatko Komadina pozvao je građane da se odazovu popisu i to prije svega samopopisivanjem preko elektroničkog upitnika u sustavu e-Građani.

Sastanku su prisustvovali i pročelnik UO za proračun, financije i nabavu Krešimir Parat te Ljerka Sarić Radošević i Ivana Sopta iz Državnog zavoda za statistiku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari