FRANKOPANSKI USKRS

Galerija | USKRS U KAŠTELU: Na Grobniku poslužili najveći šišer u povijesti, dugačak punih 15 metara!

Sve generacije ispunile su kaštel, bio je to Uskrs za pamćenje

Prvo izdanje jedinstvenog Frankopanskog Uskrsa u Kaštelu, nadmašilo je sva očekivanja organizatora Općine Čavle i TZO Čavle i pokazalo da su osmišljavanje i organizacija ovakvog događanja pravi mamac za sve generacije.

Kaštel Grada Grobnika bio je ispunjen posjetiteljima i odličnom pozitivnom energijom, a kraj Uskrsnih blagdana nije mogao dobiti bolje finale.

Već prije 14 sati brojni posjetitelji ispunili su kaštel, a dočekala ih je pjesma klape.

Najviše se iščekivalo svečano rezanje najvećeg šišera (pletenice) u povijesti Grobnika, dugačkog punih 15 metara.

Pogledajte video prilog Kanala Ri

Nakon čitanja proglasa Frankopanske straže i obraćanja načelnice, započela je podjela šišera. Posebnost svečanog rezanja bio je eskluzivni gost glumac Paško Vukasović, popularni Krivomir iz hit serije Mrkomir.

On je sabljom, zajedno s načelnicom Općine Čavle Ivanom Cvitan Polić, načeo šišer te je zajedno s članicama udruge Vidov San dijelio posjetiteljima ovu slasticu. Dijelile su se i posebne frankopanske pisanice pripremljene na tradicionalan način, označene frankopanskim zankovljem.

Veliki broj djece uživao je u posebno atraktivnoj potrazi za zmajevim jajima, nakon što je svatko od njih “preuzeo titulu kneza ili kneginje od Kaštela”, a fotografiranje s velikm zecom je bila itekako tražena aktivnost. Glazbenu kulisu cijelom događanju davala je izvrsna klapa Baladur, a prekrasno vrijeme je omogućilo da se brojni posjetitelji zadrže u kaštelu do kasnih popodnevnih sati.

Frankopanski Uskrs u Kaštelu tako je postao izvrstan nastavak Grobničkog frankopanskog Adventa te potvrdio da frankopansko naslijeđe itekako živi na Grobniku i baštini se na originalan i popularan način, onakav kakvog su prepoznali brojni posjetitelji ovih događanja. A bilo ih je iz cijele regije!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari