TRADICIONALNA IZLOŽBA

Galerija | USKRS U OPATIJI Četrdesetak vremešnih ljepotana privuklo najviše pažnje građana i turista!

Uskrs u Opatiji protekao je u znaku bogatog programa i sunčanog vremena, a prigodno uređen grad svoje je goste za uskrsne blagdane dočekao u posebnoj atmosferi ukrašen zečićima, jajima i proljetnim motivima. Za organizaciju uskrsnog programa i čarobnu dekoraciju pobrinula se Turistička zajednica grada Opatije.

U subotu je organizirano nordijsko hodanje povijesnim stazama Opatije, a u nedjelju su se svi zainteresirani mogli pridružiti Opatijskim kukalima, koji hvale blagodati kupanja tijekom čitave godine, a naročito zimi. Uskrsna nedjelja protekla je u znaku glazbe. Tradicionalni koncert Puhačkog orkestra Lovran održan je ispred hotela Imperial, odakle je krenuo mimohod prema kupalištu Slatina, gdje su članovi orkestra odsvirali nekoliko prigodnih skladbi, a brojni prolaznici uživali su u njihovoj svirci.

Centralni događaj Uskrsnog ponedjeljka bila je tradicionalna izložba oldtimera u organizaciji Liburnia Classic Cluba Opatija, na kojoj je bilo izloženo četrdesetak vremešnih ljepotana. Rijetki i atraktivni brižljivo dotjerani oldtimeri, od kojih su mnogi stariji i od svojih vlasnika, uvijek mame uzdahe posjetitelja. Najstariji su proizvedeni u prvoj polovici prošlog stoljeća, a vrijednost im se penje i do vrtoglavih 200 tisuća eura. Usprkos desetljećima dugom životnom vijeku, zahvaljujući trudu njihovih vlasnika, još uvijek izgledaju kao novi. Među izloženim primjercima našli su se i Buick iz ’53. godine, Triumph iz ’47. godine te Mustang iz ’65. godine.

Mališani su se družili i fotografirali s uskrsnim zecom i opatijskom damom, a omiljeni uskrsni lik darivao je djecu čokoladnim jajima iz svoje košarice. Na ulazu plaže Slatina nastupio je Dino Antonić Trio kao odlična glazbena kulisa za uskrsna događanja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari