U PONEDJELJAK ZAVRŠENA AKCIJA

Uspješno provedena akcija ,,Mir i dobro”

Foto: Hrvoje Skočić/ Riportal

Tijekom akcije u Primorsko-goranskoj županiji nisu zabilježeni slučajevi ozljeđivanja osoba niti smrtnog stradavanja, stoji u izviješću policije.

U ponedjeljak, 9. siječnja, dovršena je operativna akcija „Mir i dobro“ koja se na području cijele Hrvatske tradicionalno provodi još od 1993. godine.  Akcija je trajala od 12. prosinca, a provedena je s ciljem osiguranja povoljnog stanja javnog reda i mira, kao i općeg stanja sigurnosti građana, odnosno, sprječavanja prodaje i nedozvoljene uporabe pirotehničkih sredstava te stradavanja ljudi i imovine.

U sklopu akcije policijski službenici na području nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske oduzeli su od građana dva komada oružja, 505 komada streljiva, jednu ručnih bombu i tri komada pirotehničke galanterije. Zbog nezakonitog posjedovanja oružja, streljiva i eksplozivnih sredstava te nezakonite uporabe pirotehnike utvrđen je jedan prekršaj i prijavljena jedna osoba, kao i dva kaznena djela za koja su kazneno prijavljene dvije osobe.

Tijekom ove akcije zabilježena su dva propucavanja imovine (automobila), a nije zabilježeno slučajevi ozljeđivanja osoba niti smrtnog stradavanja.

Na području Primorsko-goranske županije u okviru akcije su u osnovnim i srednjim školama policijski službenici za prevenciju Policijske uprave primorsko-goranske proveli 16 predavanja na temu opasnosti od neopreznog i nestručnog rukovanja pirotehničkim sredstvima, na kojima su sudjelovala 483 učenika.

Završetkom još jedne uspješne provedbe akcije „Mir i dobro“ zahvaljujemo građanima na suradnji i doprinosu u provedbi akcije, koja je omogućila da blagdani na području naše policijske uprave proteknu u mirnom i svečanom ozračju.

Dodajemo i kako je to sigurno rezultat višegodišnjeg sustavnog djelovanja policije na prevenciji korištenja pirotehničkih sredstava uz ovu provedenim i drugim akcijama.   

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari