UČENICI PREZADOVOLJNI

Video | Učenici Medicinske škole u Rijeci uskoro će utrčati u novu dvoranu, PGŽ za to ‘iskeširala’ gotovo 2 milijuna eura!

Učenici Medicinske škole u Rijeci uskoro će sate tjelesne i zdravstvene kulture odrađivati u novoj sportskoj dvorani.

Svega nekoliko manjih radova i tehničkih provjera dijeli dvoranu od svečanog otvorenja. Nova dvorana vrijedna je gotovo dva milijuna eura a u potpunosti ju je financirala Primorsko-goranska županija

Moderan prostor

Ovaj će predivan i moderan prostor uskoro ispuniti učenici i učenice koji su do sada nastavu tjelesne i zdravstvene kulture odrađivali u fitness kabinetu.

“Mi smo škola koja ima jako puno sportaša i naravno da smo svi zadovoljni odlukom da se dvorana napravi. Veselimo se tome svi. Moći ćemo napokon igrati nogomet, odbojku, košarku…”, kaže Alis Uljan, učenica Medicinske škole u Rijeci

“Mi smo svi jako uzbuđeni zbog otvorenja nove dvorane jer je ova u kojoj smo trenutno jako malena i nemamo prostora za igrati neke sportove.”, dodaje Ema Šulentić, učenica Medicinske škole u Rijeci

Osim učenika, nova dvorana veseli i ravnatelja škole

“Osjećaj je predivan. Gledajte, evo gotovo je sve. Još je sad u fazi čišćenja. Dvorana je predivna, ultra moderna. Evo jučer su bili par učenika zajedno s novinarima i svi me pitaju kada ćemo ući u dvoranu.”, oduševljen je Alen Vukelić, ravnatelj Medicinske škole u Rijeci.

Izgradnja dvorane započela je prije nešto manje od 2 godine.

“Imam dojam da smo jučer polagali kamen temeljac. Radovi su počeli negdje tamo u 7. mjesecu 2021. i evo sve je napravljeno u roku godine, godine i pol do evo – ključ u ruke.”, dodaje ravnatelj Vukelić.

Nova dvorana vrijedna je gotovo 15 milijuna kuna

Nova dvorana vrijedna je gotovo 15 milijuna kuna, a u potpunosti ju je financirala Primorsko – goranska županija.

“U ponedjeljak dajemo papire, tehnički pregled koji je zakonska obveza i nakon toga sljedi uporabna dozvola i dolazak komisije iz ministarstva za utvrđivanje uvjeta izgrađene dvorane. Kad to sve bude gotovo, imat ćemo svečano otvorenje.”, otkriva Edita Stilin,
pročelnica za odgoj i obrazovanje PGŽ.

Iako je dvorana izgrađena za učenike kojih ima gotovo 1100 uključujući i učenike Učeničkog doma Kvarner, ne isključuje se mogućnost da bi dvoranu mogli koristiti i neki sportski klubovi.

“Ono što ostane vremena sigurno da ćemo ponuditi i ostalima u zajednici jer sportskih sadržaja treba, odnosno prostora pa će dvorana najvjerovatnije biti otvorena u nekim periodima, dali večernji satima i za ostale kojima je to potrebno, da.”, kaže ravnatelj Medicinske škole u Rijeci.

Osim dvorane Medicinske škole, županija ove godine u planu ima još nekoliko sportskih projekata.

“Čekamo projekt nacionalnog plana oporavka i otpornosti i tu ćemo aplicirati sa školama u Viškovu i Kastvu a u prijedlogu projekta su i nove sportske dvorane.”, dodaje pročelnica Stilin.

Sportska dvorana Medicinske škole ima površinu 420 četvornih metara, dok s pratećim prostorima površina iznosi 870 četvornih metara. Točan datum otvorenja još nije poznat, donosi Kanal Ri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari