UZ 1000 SVIJEĆA

Uz spektakl Gradina Dance Art za 10 dana počinje Ljeto na Gradini! Naravno, u skladu sa svim mjerama…

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Početak 15. po redu Ljeta na Gradini zakazano je za nedjelju, 19. srpnja, što znači da nas još 10 dana dijeli od svečanog otvaranja uz tematsku manifestaciju Gradina Dance Art

Iako su Riječanke i Riječani navikli na otvaranje uz plamenove tisuća svijeća koji obasjavaju svaki kutak kaštela i Nugentova parka – u ovogodišnje ćemo Ljeto zakoračiti na nešto drugačiji način.

Jubilarno izdanje festivala otvorit će članice i članovi riječke plesne skupine Ri Dance, a kako bi se oživio dašak čarolije s proteklih otvaranja, upalit će se 1000 svijeća – i ove godine u suradnji s PC Grupom.

Originalne konceptualne manifestacije poput ove već su godinama neizostavan dio Ljeta na Gradini, no zbog velike posjećenosti istih i specifične situacije u kojoj smo se zatekli, ove će se godine održati jedino Gradina Dance Art. Manifestacija je to koja na Gradinu donosi umjetnost, ples i priču – posebno osmišljenu i prilagođenu ambijentu srednjovjekovne utvrde.

Talentirane plesačice i plesači na zanimljiv će način ispričati priču o svima nama i kroz umjetničke forme propitati izazove u kojima smo se zatekli.

I ove će godine njihova izvedba na izvanredne načine pomaknuti granice umjetnosti i plesa kao medija, a svi koji žele biti dio ovog jedinstvenog koncepta svoje ulaznice mogu nabaviti u Vintage baru na Trsatskoj gradini, u Dallas Music Shopu ili putem sustava mojekarte.hr, što je i preporuka organizatora.

Program počinje u 21.30, a broj ulaznica je ograničen.

Manifestacija će se održati u skladu sa svim mjerama i preporukama koje propisuje Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari