ODLIČNO

V. Britanija, Skandinavija, Rusija… U Zračnu luku Rijeka stižu nove atraktivne avio linije!?

Primorsko-goranska županija i ove je godine udružila sredstva s Turističkom zajednicom Kvarnera, turističkim gospodarstvom, JLS-ovima i HTZ-om za avio oglašavanje kako bi se potakli dolasci na Zračnu Luku Rijeka.

Od ukupno 3 milijuna kuna ugovorene su promotivne kampanje s avio prijevoznicima u visini od cca 1,5 milijuna kuna, dok će razlika slijedom odluke Turističkog vijeća, biti temelj i kapital za pregovore za 2022. godinu.

Tijekom srpnja i kovoza Turistička zajednica Kvarnera ujedno je održala niz i sastanaka s ciljem jačanja avio prometa i razvoja Zračne luke Rijeka.

Uz direktoricu TZ Kvarnera Irenu Peršić Živadinov, direktora HTZ-a Kristjana Staničića i direktora ZL Rijeka Tomislava Palalića, sudjelovali su predstavnici turističkog gospodarstva Kvarnera kako bi predložili i odlučili koja su to važna tržišta s kojih imaju najveći interes za uspostavljanje letova. Prvenstveno iz Velike Britanije, Irske, Skandinavije, Rusije, sjevernog dijela Njemačke i najvažnije povezivanje s destinacijama i zračnim lukama iz regije na koje postoje direktni letovi iz SAD-a poput Beograda, Splita i Dubrovnika.

VIDEO DANA:

Odrađeni su razgovori s kompanijama Eurowings, Wizz Air i Jet2Com.

Croatia Airlinesu je predloženo bolje povezivanje Dubrovnika i Rijeke, uvođenje leta sa skandinavskog tržišta, Ukrajine i/ili Rusije te češća povezanost s Munchenom. Prema Ryanairu je upućeno pismo namjere za trogodišnju suradnju koje je vrlo dobro prihvaćeno.

Avio kompanije uputit će se na Javni poziv HTZ-a putem kojeg strateški partneri iskazuju interes za suradnjom za 2022., a na buduće sastanke planira se i poziv ministar mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića kako bi se kroz razne vladine programe i natječaje dodatno razvio promet ZL Rijeka.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Views Views