Čarolija kod riječkog Gradskog tornja: ruska glazbenica oduševljava Riječane svirkom “u prolazu”

Foto: Riječanin/Mateo Levak

Svakoga ljeta u Rijeku pristižu ulični svirači sa svih strana svijeta, i znate što? Svake godine sve su bolji i bolji!

Tako je za džeparac ovoga ljeta odlučila upravo u Rijeci zarađivati i ruska glazbenica Alena Butorova. Vrlo dopadljivim sviranjem klarineta, ponekad uz jazzy matricu, već nekoliko dana oduševljava Riječanke i Riječane koji prolaze ispod Gradskog tornja na Korzu.

Privučeni ljepotom svirke, mnogi naši sugrađani i zastanu u prolazu ispid Tornja kako bi barem na minutu-dvije uživali u lijepim zvucima koji uljepšavaju dan.

Alena nam je stigla “s drugog kraja svijeta”, iz Sankt Petersburga, još prošle godine, i kaže da je upravo u Rijeci prepoznala sredinu koja u potpunosti odgovara njezinu senzibilitetu – odnosno, Riječane je prepoznala kao druželjeljubive i gostoljubive ljude a Rijeku kao otvoren, kozmopolitski grad.

Stoga i ne razmišlja o odlasku iz Rijeke!

Lijepi komplimenti kada ti to kaže netko koji je došao iz takvoga znamenitog velegrada i jedne od kulturnih prijestolnica svijeta od velikoga povijesnog značaja!

Poslušajte kako nadarena Alena svira u priloženom videu:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari