Djevojčica u riječkoj bolnici živi od rođenja, a sada joj se sprema spasonosna operacija!

Foto: Ilustracija

Leži na onkologiji dječje bolnice Kantrida i čeka spasonosnu operaciju cijeli svoj život. Problem je u tome što cijelo to vrijeme nije pronađen odgovarajući donor, no priča ima sretan kraj

Prije dvije i pol godine u riječkoj je bolnici rođena djevojčica koju je bolest od dana rođenja prikovala za bolnički krevet. Djevojčica je od rođenja bila na listi čekanja za transplantaciju koštane srži, a nesretna djevojčica od tada nije izašla iz bolnice. No priča, čini se, ima sretan kraj.

Voditeljica Odjela onkologije Dječje bolnice Jelena Roganović rekla nam je kako je pronađen donor za djevojčicu te se priprema transplatacija koštane srži. Dodaje kako se zdravstveni problem ne odgađa, već se bira idealno vrijeme za djevojčicu kada će biti operirana, a to će najvjerojatnije biti u travnju ili svibnju.

Operacija će biti u Zagrebu, nakon čega će se djevojčica oporavljati 6 mjeseci, a o njezinom daljnjem zbrinjavanju brinut će Centar za socijalnu skrb.

Naime, malenu Barbi, kako ju od milja zovu, zadesila je i teška obiteljska situacija. Roditelji djevojčice u bolnici se pojavljuju tek protokolarno i tako ju drže zarobljenu u sustavu, a zbog njihovog povremenog dolaska nije se moglo krenuti u postupak izdvajanja djevojčice iz obitelji.

Kako nam je Roganović rekla roditelji se javljaju Centru za socijalni rad, a u tijeku je i postupak za oduzimanje roditeljske skrbi.
Maja Brkljača

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari