ZAGAĐENO MORE

Hoće li se zatvoriti plaža u Klenovici? Gradonačelnik: ”Nema divljih ispusta na ovom području”

Foto: RTL

Na plaži u Klenovici, kod Novog Vinodolskog, ipak je otkrivena dopuštena koncentracija bakterije Escherichije coli, objavio je Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije.

Pozitivan je jedan od tri uzeta uzorka, i to onaj kod skakaonice Tunera. Danas su uzeti novi uzorci čiji će rezultati biti poznati sutra, a inspekcija istražuje uzrok onečišćenja, koje je najvjerojatniji uzrok probavnih i drugih zdravstvenih tegoba koje su medijima prijavili kupači.

Gost RTL-a Danas bio je Tomislav Cvitković, gradonačelnik Novog Vinodolskog.

“Grad je u suradnji s institucijama koje provode analizu mora. Jučer smo imali uzorkovanje na tri lokacije, a sad čekamo daljnje analize, nakon čega ide obavijest prema inspekcijama”, rekao je Cvitković.

“Mi smo se angažirali po pitanju pregleda mora, da preduhitrimo o čemu se stvarno radi. Ronioci su danas izašli na teren. Nema divljih ispusta na ovom području. Probat ćemo doći do problema”.

Građani su aludirali da možda ova priča ima veze s obližnjim kampom.

“Mislim da nema zato što je kanalizacijski ispust što se kampa tiče spojen je tako godinama i do sada tog problema nije bilo. On je dosta udaljen od samog mjesta, ide 300 metara od obale i funkcionira prema pravilima struke, ali provjerit ćemo”, izjavio je Cvitković.

Ukoliko se sutrašnji rezultati pokažu nezadovoljavajući, plaža bi se trebala zatvoriti.

“Normalno da sam zabrinut, nikome nije drago da se ovakve stvari događaju. Moj grad, moja plaža, tako da nadam se da će rezultati biti bolji, ako ne budu, na nama je da to riješimo, nema druge”, poručio je.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari