BISTE LI KVARNER ZAMIJENILI ZA IRSKU?

VideoIrski trgovački lanac u Rijeci tražio radnike – prijavilo se više od 100 Riječana!

Screenshot video Kanal RI

Biste li Kvarner zamijenili Irskom? Nude zaradu do 60 000 eura brutto godišnje..

Predstavnici vodeće tvrtke za distribuciju hrane i jednog od najvećih poslodavaca u Irskoj, Musgrave boravili su u Rijeci četiri dana nudeći posao vozača i skladištara za primanja koja se kreću do 60 tisuća eura brutto.

“Trenutno tražimo radnike za naša skladišta u okolici Dublina i vozače koji bi vozili isključivo na području Republike Irske i Sjeverne Irske”, objašnjava Marko Hrebak, menadžer u distribucijskom centru u Irskoj za Kanal RI.

Više u VIDEOPRILOGU:

Novinarka: MIRJANA MAROHNIĆ
Snimateljica: ROBERTA DEŠKOVIĆ
Montažerka: ESTA DEŠPOJA

“Posjet Rijeci i ovoga je puta bio odličan. Javilo nam se više od 100 vrlo kvalitetenih i educiranih ljudi, zadovoljni smo i možemo reći da smo obavili vrlo dobar posao.”, rekla je Dawn Nugent, voditeljica ljudskih resursa u Irskoj.

Odaziv je dobar ali ne kao 2018. kada je ova irska firma u Rijeci prošli put tražila radnike.

“Možda je posljedica toga što je prije tri godine bila situacija i sa Uljanikom i sa 3. Majem, ali dobar je odaziv imamo i kvalitetnu radnu snagu”, dodaje Marko Hrebak.

Najveći interes Riječani su iskazali za posao skladištara a većinom se javljaju radnici s iskustvom. Evo kako izgleda jedan prosječan radni dan u skladištu.

“Imate jutarnje i popodnevne smjene, znači ako dođete recimo ujutro rad vam je od 7 do 3 s time da imate 45 minuta pauze , 15 minuta je mala pauza za doručak imate 30 minuta veliku pauzu za ručak”, pojasnio je Andrija Čančar, instruktor za viljuškare u Irskoj.

“Skladište je sve automatizirano praktički sve se radi sa nekakvim mašinama i strojevima. Sve je vrlo organizirano, pa tako unaprijed znate raspored rada za cijelu godinu. Možete si organizirati godišnji, 200 sati dobijete godišnjega to vam je nekih 25 dana”, dodaje Andrija Čančar.

Prosječna se mjesečna plaća za posao skladištara kreće oko 2000 eura, dok je ona za vozače viša i iznosi godišnje od 40 do 60 000 eura brutto.

Od prosječne irske plaće može se pristojno živjeti. To nam je potvrdila I mlada Riječanka koja u Irskoj na sličnim poslovima radi godinu I pol.

“U Irskoj možete živjetI sa jednom plaćom pristojno možete platit stan ako je to normalna plaća, možete preživjet četveročlana obitelja ako živi skromno, druga plaća može ići na stranu”, dodaje Marko Hrebak, menadžer u distribucijskom centru u Irskoj.

Ova će tvrtka svima onima koji postanu njihovi zaposlenici pomoći prilikom preseljenja i pronalaska smještaja.

“Mi gledamo da pomognemo maksimalno, ako vi dođete u Irsku i zadovoljite na intervjuu mi ćemo vam refundirati vašu kartu koju ste kupili, dobit ćete 6 tjedana besplatan smještaj u hotelu”, dodaje Hrebak.

Svi zainteresirani za posao, informacije mogu dobiti i sutra kada će ova irska tvrtka zaposlenike potražiti u Ogulinu, Gospiću , Karlovcu i Sisku, donosi Kanal RI.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Views Views