BRZO SE RAZMNOŽAVAJU

Video | ŠOK U KOSTRENI! Divlje svinje preorale nogometni teren NK Pomorac, nogometaši morali zamijenili domaćinstvo!

Foto: screenshot (H.H.)

Zbog uništenog terena nogometaši Pomorca zamijenili domaćinstvo u utakmici prvog kola prvenstva

Divlje svinje postaju sve češći posjetitelji naseljenih područja okolice, ali i grada Rijeke. U noći sa nedjelje na ponedjeljak viđene su tako u šetnji Mihanovićevom ulicom na Krimeji.

I dalje učestalo obilaze i Kostrenu. Svjedoči tome preorani teren nogometnog kluba Pomorac u Žuknici do kojeg su došle preko susjednog gradilišta pomoćnog terena, donosi Kanal RI.

Više u VIDEOPRILOGU:

Novinarka: MARIJANA ŠEPIĆ BJELOBABA
Snimateljica: ROBERTA DEŠKOVIĆ
Montažerka: ESTA DEŠPOJA

“To je otvoreno već duže vremena ali one nisu dolazile i sad zadnjih tjedan dana valjda im se nekako svidjelo i nažalost su počele dolazit ovdje u dva, tri navrata I napravile su nam tu štetu”, objašnjava Vladimir Jerić, trener NK Pomorac 1921.

Divlje svinje su iskopale zemlju na velikoj površini terena što dovodi u pitanje održavanje treninga i utakmica u narednom razdoblju.

“Nažalost prvo domaće kolo smo trebali igrati tu protiv Rudara, to smo morali premjestit u Labin”, kaže Bruno Lončar iz NK Pomorac 1921

“Velika tuga, teren je u tako u nekom lošem stanju,vidite I sami da je je požutio sav, neka bolest ga je napala tako da sve u svemu nije bajno”, dodaje.

“Sanacija je krenula, nadamo se da će se to sanirati u što kraćem roku jer evo 1.9. nam kreću ovi najmlađi u treninge, počinje škola I ta djeca se polako vraćaju pa će nam trebat sigurno prostora za treninge”, nada se Vladimir Jerić, trener NK Pomorac 1921.

Problem divljih svinja u općini Kostrena nije od jučer. Postoji I program zbrinjavanja divljači izvan lovnog područja, ali ona je I dalje ovdje.

“On u praksi vrlo teško funkcionira s obzirom da tu morate imati čitav niz stvari jer ne može se unatoč tome još uvijek normalno vršiti odstrijel ili na neki način odstranjivanje. Pokušavamo na sve moguće načine da se možda postave i određeni kavezi”, rekao je Dražen Vranić, načelnik Općine Kostrena.

Međutim, divlje svinje nisu problem samo u Kostreni. Veliki broj ovih jedinki redovno posjećuje I druga naseljena područja u okolici I šire.

“Mislim da je to problem puno šire zajednice, možda I na državnom nivou, duž cijele obale I da bi to zajednički trebalo sagledavat jer mi samostalno ako I nešto riješimo to je privremenog karaktera. Mi smo imali proljetos jednu aktivnost gdje smo uspjeli određeni broj jedinki odstranit međutim nakon 10 do 15 dana dođe vam nova ekipa”, objašnjava načelnik Vranić.

Razlog tome leži u činjenici da u jednoj noći mogu prevaliti i do 80 kilometara ali i da se izuzetno brzo razmnožavaju dok su kvote za odstrijel strogo propisane zakonom, donosi Kanal RI.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari