PANDEMIJA I CIJEPLJENJE

Iz Autotroleja objasnili zašto plaćaju djelatnicima 500 kuna da se cijepe

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Očekujemo da ćemo dostići broj od više od 50 posto cijepljenih radnika koji nam je u ovom trenutku zaista još nedostižan, rekla je Kristina Prijić

U Hrvatskoj je 704 novozaraženih koronavirusom, a umrlo je 10 ljudi. Jučer je cijepljeno manje od pet i pol tisuća građana, a početkom listopada kreće i cijepljenje trećom dozom.

Prvi na redu – oni koji su se prvi cijepili, i to Pfizerom. Da se ubrza tempo cijepljenja, pomagat će i patronažne sestre. Iako je premijer rekao da građanima neće dijeliti bombone da bi ih potaknuo na cijepljenje, u Rijeci jedno gradsko poduzeće dijeli i više od toga, donose RTL Vijesti.

U prosjeku se u riječkom Autotroleju cijepilo 35 % zaposlenih, a nagradu od 500 kuna dobit će i oni koji su koronu preboljeli.

Više pogledajte u videu:

S obzirom na novačnu naknadu koju daje riječki gradski prijevoznik, kakav je odaziv radnika na cijepljenje i tko će još u Rijeci dobiti nagradu za cijepljenje? Kako doznajemo, riječki gradonačelnik kazao je kako postupak Autotroleja ne bi bilo najspretnije rješenje i kako ne bi bilo dobro da to postane praksa.

Gošća RTL-a Danas bila je Kristina Prijić, glasnogovornica Autotroleja. ”Interes svakako postoji, s ovom odlukom smo krenuli u petak, tako da je prošlo svega nekoliko dana, no ono što nam je poznato jest činjenica da radnici Autotroleja su počeli donositi potvrde bilo o cijepljenju ili da su preboljeli koronavirus. Tako da očekujemo da će ova akcija zaista uroditi plodom i da ćemo potaknuti naše radnike na cijepljenje i da ćemo dostići broj od više od 50 posto cijepljenih radnika koji nam je u ovom trenutku zaista još nedostižan”, rekla je Prijić.

Autotrolej trenutno zapošljava oko 400 radnika, od čega je 280 vozača, a ova odluka, kaže Prijić, odnosi se na sve zaposlenike. ”Nema diskriminacije, tu su i kontrolori koji su maksimalno izloženi, ali odluka obuhvaća sve.”, rekla je.

Što se tiče isplata, s tim će ići sukcesivno. ”Kako se ljudi budu cijepili, nadamo se, i donosili potvrde. Prva tranša će ići s isplatom plaće za prošli mjesec. Tako da očekujemo kako budu napredovala cijepljenja i da ćemo iz mjeseca u mjesec moći radniku i isplatiti novčanu nagradu”, kazala je Prijić za RTL.

Maja Brkljača/RTL

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari