INVESTICIJA VRIJEDNA 160 MILIJUNA KUNA

Župan Komadina posjetio Marinu Punat; Uskoro kreće projekt izgradnje travelifta

S rezultatima ovogodišnje turističke sezone Marina Punat grupe, kao i ambicioznim planovima daljnjeg razvoja te hrvatske grupacije, upoznao se danas župan Zlatko Komadina. Riječ je o jednom od najdugovječnijih poslovnih sustava u Primorsko-goranskoj županiji, ali i marini, koja je više puta proglašena najboljom u Hrvatskoj. Župan Zlatko Komadina posjetio je marinu, brodogradilište i smještajne kapacitete.

„Jako nam je drago što je župan Zlatko Komadina pokazao zanimanje za poslovanje Marina Punat grupe i što nam je dao priliku da ga upoznamo s našim master planom razvoja, vrijednim 160 milijuna kuna. Vjerujem da je zadovoljan viđenim, a dobili smo i podršku za nove investicije i podizanje nautičkog centra na razinu od pet zvjezdica. Opstati na zahtjevnom nautičkom tržištu možemo samo uz stalna ulaganja i nove usluge jer naši konkurenti u susjednim zemljama ne spavaju. Veselimo se novim projektima, a po okočanju investicije otvorit ćemo pedesetak novih radnih mjesta“, istaknula je prilikom posjeta Renata Marević, direktorica Marine Punat.

Župan Komadina u svojem je posjetu doznao kako u Marina Punat grupi trenutačno radi 132 djelatnika, a da, zajedno s kooperantskim tvrtkama i partnerima, u poslovnom sustavu djeluje čak tristotinjak djelatnika. To predstavlja gotovo petinu ukupnog radnog stanovništva općine Punat. Novim investicijama žele podići kvalitetu usluge nautičkog centra na pet zvjezdica, osigurati održivo poslovanje kroz produženje koncesija brodogradilišta i marine, razviti vodeći yacht servis u Hrvatskoj i uskladiti poslovanje s najnovijim ekološkim standardima. Kako bi osigurali održiv razvoj turističkog dijela grupacije, žele povećati kategorije svih smještajnih objekata, poboljšati uvjete rada i ukupan broj zaposlenih.

Za realizaciju tih ciljeva zatražili su podršku lokalnih vlasti kroz izmjene i dopune prostornih planova. Ističu kako se novim planom razvoja ne mijenjaju granice važećih urbanističkih planova, niti se povećavaju ukupne površine, traže samo izmjene namjena unutar već postojećih površina, a kako bi ovaj prostor obogatili novim sadržajima, kako za goste, tako i za domaće stanovništvo. Većina tih sadržaja bit će otvorena tijekom cijele godine, a radi se o, primjerice, bazenu s morskom vodom, dječjem bazenu, igraonici za djecu, vanjskom i unutarnjem fitnessu, muzeju maslinarstva, etno selu s nekoliko kamenih, tradicionalnih kućica i dr.

Uskoro kreće i projekt izgradnje travelifta, kojim će se u brodogradilištu moći dizati svi katamarani na Jadranu težine do 500t, čime će postati jedino brodogradilište na Jadranu s tom mogućnošću te jedno od svega nekoliko na Mediteranu.

“Ovih dana planiramo obići veće i jače gospodarske subjekte koji doprinose razvoju PGŽ. Zato smo danas ovdje, u Marini Punat, koja je u u turističkoj i nautičkoj priči jedan od najjačih subjekata, s preko 300 zaposlenih, a i najstarija je marina u ovom dijelu Jadrana. Ovdje pripremaju veliki investicijski ciklus i meni se čini dobar, a struka je tu da odredi jesu li svi planovi održivi. Ono što je važno, koliko sam vidio u prezentaciji, radi se o ulaganju u kvalitetu, a ne u kvantitetu, znači dizanje na 5 zvjezdica, odnosno na 5 sidara, da marina u Puntu bude najbolja marina na Jadranu. Što se razvoja turizma na Kvarneru tiče, ovo je upravo put koji trebaju i drugi slijediti, ne treba više, nego trebamo bolju i kvalitetniju ponudu, što donosi veću zaradu i održiv razvoj. Krk ne može primiti više gostiju u ovim danima kada je vrhunac sezone, prema tome moramo raditi novu infrastrukturu, dizati kvalitetu i više zarađivati od turizma”, rekao je župan Zlatko Komadina.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari