IZGRLJENO NA STOTINE SRETNIKA: Pogledajte kako su Riječani danas na Korzu uživali u zagrljajima!

Na stotine Riječana danas na Korzu iznenadilo se i obradovalo ponudi tri vedre i lijepe djevojke za pružanjem zagrljaja kakav je prijeko potreban svakom čovjeku – što češće!

Tek se nekolicina iznenađenih i užurbanih prolaznika dragovoljno odrekla ovog neočekivanog ali sjajnog dara kojeg je svojim sugrađanima danas ujutro u vremenu od 10.30 do 11.30 priredila ekipa riječkog radija Soundset Trsat odnosno  Ivana Grabar, Marija Botić i Vedrana Lisica.

IMG_9401

Povod je bio Međunarodni dan zagrljaja koji se obilježava 21. siječnja. Naime, ljekovite učinke koje grljenje ima na čovjeka brojni psiholozi prepoznali su odavno, a američki svećenik Kevin Zaborney još je 1982. proglasio 21. siječnja Međunarodnim danom zagrljaja.

IMG_9396

On je potvrdio kako je grljenje način na koji će svaki čovjek najlakše i najbrže umanjiti stres te gotovo trenutno poboljšati raspoloženje. Idealno bi, prema istraživanjima, bilo čvrsto se zagrliti s nekim pet do šest puta dnevno – grljenje s bliskim osobama može olakšati stres i tjeskobu, smanjiti krvni tlak, pa čak i pojačati pamćenje. Grljenje također pojačava osjećaje sigurnosti, povjerenja, snage, samopoštovanja, pripadnosti te sreće.

Stoga su se i stotine Riječana danas ujutro bez previše razmišljanja upustile u grljenje sa simpatičnom ekipom radija Soundset Trsat – i stari i mladi rado su zastajkivali na trenutak kako bi se izgrlili, i vjerujte na – svoj put nastavili su sretniji i puno bolje volje!

Neka istraživanja su pokazala da djeca koja ne dobivaju dovoljnu količnu zagrljaja u svojoj najmlađoj dobi, kasnije počnu hodati, pričati i čitati, nego djeca koja su redovito grljena, a prema istraživanju provedenom u SAD-u, brakovi gdje je prisutna velika količina zagrljaja i dodira, traju duže nego oni bez takve vrste prisnosti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari