KBC RIJEKA

Korona na riječkoj Ginekologiji; Ravnatelj KBC-a: “Strogo se provode sve mjere ali određeni rizik je uvijek prisutan”

Ilustracija (Goran Kovacic/PIXSELL)

Nakon Gastroenterologije, korona je ušla i na Ginekologiju riječkog KBC-a. Na tom je odjelu PCR test detektirao jednu pozitivnu pacijenticu. S lučaj je izoliran i za sada su svi ostali pacijenti Ginekologije kao i djelatnici – negativni

Na Klinici za ginekologiju i porodništvo riječkog KBC-a kontrolni PCR test učinjen dva dana nakon prijema u bolnicu otkrio je pacijenticu pozitivnu na COVID-19.

Ona je prilikom hospitalizacije imala negativan test, napomenuo je ravnatelj KBC-a Rijeka Alen Ružić.

“Bolesnica je odmah izolirana. Svo osoblje i pacijenti na Ginekologiji su negativni. Pacijentica je bez simptoma, sada stabilno i spremna za otpust”, otkrio je Alen Ružić, ravnatelj KBC-a Rijeka za Kanal RI.

Više u VIDEOPRILOGU:

Novinarka: MIRJANA MAROHNIĆ
Snimatelj: DOMINIK DUDIĆ
Montažerka: ESTA DEŠPOJA

S obzirom na karakter bolesti koji je nepredvidiv, strogo se provode sve mjere nacionalnog stožera a preventivno se rade i dodatna testiranja – posebno u sredinama gdje se pojave pozitivni slučajevi. Ipak!

“Ne možemo nikako do kraja anulirati određeni rizik od ulaska virusa u bilo koji veliki sustav pa tako ni u bolnički, ali činimo sve da bi taj rizik smanjili na najmanju moguću mjeru”, dodaje ravnatelj KBC-a Rijeka.

Trend povećanja oboljelih u Primorsko-goranskoj županiji prelijeva se na bolnički sustav koji je spreman dočekati sve oboljele. Situacija u KBC-u Rijeka je stabilna, a bude li potrebe kapaciteti će se i povećavati.

“Za sada još nije donesena odluka ali vjerovatno na sušačkom lokalitetu kako bi što bolje organizacijski pokrili i pacijente na riječkom i sušačkom lokalitetu”, otkriva Alen Ružić, ravnatelj KBC-a Rijeka.

Ovu će odluku uskoro donijeti krizni stožer riječkog KBC-a, donosi Kanal RI.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari