LIJEPE VIJESTI IZ RIJEČKE BOLNICE! Hrabroj Karli nakon devet sati operacije vraćen normalan život

Noćna mora počela je iz čista mira kada je imala 16. Riječki tim pretpostavljao je da se radi o krvožilnoj malformaciji, ali prave dijagnoze nema

“Karla, bit će sve u redu, bit će sve u redu, ostatak života neće biti problema…”

Zagrljaj i riječi koje Karla čeka predugo. Profesor Štimac potrudio se da sve bude u redu. Noćna mora počela je iz čista mira kada je imala 16.

“Nisam u razredu odgovarala, već posebno jer me bilo i sram i sve, nikad nisam pila ni jela u društvu jer mi je znalo ispadati i pretežno me baš ne bi znali razumjeti što pričam i to me bilo sram govoriti”, priznala je Karla Kalcina.

Prije tri godine desna strana jezika počela je atrofirati. Frfljala je, nije osjećala razliku slanog i slatkog, nije mogla žvakati hranu, gutati, imala je, kaže, strašne glavobolje. Obilazila je liječnike, dobivala krive dijagnoze, a onda je čula za stručnjaka u Rijeci.

Problemi su riješeni operacijom koja je trajala devet sati.

“Zapravo, liječnik u Hrvatskoj ni nema neke druge velike satisfakcije osim kad vidi da je njegovom pacijentu bolje nakon njegove intervencije”, kazao je predstojnik Klinike za neurokirurgiju KBC Rijeka Dinko Štimac.

Riječki tim pretpostavljao je da se radi o krvožilnoj malformaciji, ali prave dijagnoze nema dok se ne otvori glava. Sestrice, kako im je Karla mjesec dana tepala u bolnici, za mladu pacijenticu kažu da je savršeno hrabra.

“Ja sam njoj rekla, sad je fešta svaki dan, svaki dan, rekla sam mami nek’ posadi jedno drvo da se sjeti mame koliko se mama trudila, a ona da se sad slika, stavi na zid i svaki dan kad se vidi da napravi neko veselje u kući”, ispričala je medicinska sestra Dubravka Marinac.

Razloga ima.

“Nakon tri godine sam ja počela odustajati, mislila sam da će to ostati tako kako je, ali profesor je dr. House i riješio je sve, najbolji je. On je stvarno napravio čudo, a i osoblje bolnice je vrhunsko”, kazala je Karla.

Dok drži otpusno pismo, Karlina mama nema riječi kojima bi zahvalila, pogotovo nakon svih uzaludnih pakiranja, putovanja, pregleda i uzaludnih pokušaja – od Zagreba, Dubrovnika, Beograda, Brisela do Münchena.

“Veliko hvala od srca, sa današnjim danom Karlino kuferašenje i njene mame je završeno. Vjerujte da su nam vratili normalan život”, kazala je mama Katica.

Zato drugim roditeljima poručuje da ne odustaju! S kćeri je tri godine obilazila privatne i državne, domaće i strane klinike i tražila spas. Tek su iza vrata riječke KBC-a naišli na znanje koje je Karli vratilo normalan život.

Maja Brkljača

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari