VELIK BROJ COVID-BOLESNIKA

Loša situacija u Rijeci i okolici: ‘Ukoliko ne bude velikog pada oboljelih, mjere će biti još strože’

Screenshot - Mateo Levak/Riportal

Kina i izložbe se zatvraju, nove mjere će biti na snazi 2 tjedna

U Primorsko-goranskoj županiji koja je danima rušila rekorde po broju novooboljelih, danas je 378 pozitivnih na koronavirus, odnosno svaki treći testirani. Zato je lokalni stožer, još prošli petak, zatražio pooštravanje mjera pa su već cijeli ovaj tjedan, primjerice, zatvorene sve teretane i dječje igraonice. Uz te mjere, koje ostaju na snazi, danas su za tu županiju donesene i nove, još oštrije.

U Rijeci je Maja Brkljača. Majo, hoće li nove mjere zaustaviti širenje korone?

Više u VIDEOPRILOGU:

Svi se nadaju da hoće jer je situacija iznimno ozbiljna. Jučer je popodne i navečer 30 novih hosptaliziranih i 5 osoba je preminulo. Riječka bolnica to može izdržati još 48 sati, a u međuvremenu trebaju nove kapacitete. Nove mjere su bile neophodne, a najnovija se radi o terasama ugostiteljskih objekata i kafića. One su otvorene do 19 sati, a rade od 7 ujutro. Uz to, druge mjere: na javnom okupljanjima maksimalno smije biti 10 osoba, na vjerskim okupljanjima 25 . Uskrsni vikend je, napomena je maksimalno 8 osoba iz maksimalno 2 obitelji. Kina i izložbe se zatvraju, nove mjere će biti na snazi 2 tjedna. Ukoliko ta silazna putanja ne bude u drastičnom padu, tražit će lokalni stožer nove mjere. Odgovorno zajedno – jedini put!, donose RTL-ove Vijesti.hr

Maja Brkljača/RTL/Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari