LOKALNI IZBORI

Marko Filipović: Moj prioritet bit će jačanje gospodarstva i poduzetništva na svim razinama!

Kao prioritet predizbornog programa s kojim je Marko Filipović izašao pred Riječanke i Riječane, nametnulo se jačanje gospodarstva na svim razinama

Temelji za daljnji razvoj Rijeke već su, kaže, dobro postavljeni, no sada treba potegnuti jače – dati gradu jedan novi ritam.

– Pojačat ćemo gospodarstvo kroz nove investicijske cikluse i partnerski odnos s poduzetnicima, rekao je Filipović predstavljajući program u kojem ističe da će Grad Rijeka iz servisa izrasti u kvalitetnog partnera poduzetnicima sa svim svojim politikama – od komunalnog doprinosa i komunalne naknade, spomeničke rente do zakupa gradskih poslovnih prostora.

– Pokrenut ćemo novi investicijski ciklus nastavkom snažnog povlačenja novca iz EU fondova čime ćemo otvoriti dodatna radna mjesta. Moram naglasiti da je Rijeka apsolutni prvak u korištenju europskih sredstava u Hrvatskoj i to je smjer u kojem namjeravamo nastaviti i dalje. Dovršit ćemo i opremiti kompletnom infrastrukturom poduzetničku zonu Bodulovo i osigurati povoljne uvjete za dolazak investitora – time opet udaramo temelje za otvaranje novih radnih mjesta, rekao je Filipović koji je najavio i smanjenje prireza na 10 posto čime će se povećati plaće svim zaposlenim Riječankama i Riječanima.

U gospodarskom paketu ističu se i povećanje iznosa gradskog proračuna namijenjenog podršci i razvoju poduzetništva te prilagodba politike zakupa gradskih poslovnih prostora i upravljanja, kao i novi co-working prostori za mlade i mikro poduzetnike. U tom smislu, Exportdrvo, Teatro Fenice, Tržnica Brajda… uz dodatna ulaganja imat će i funkciju sajamskih prostora i kongresnih centara.

Poduzetnici se nerijetko u borbi s administracijom osjećaju kao da se bore s vjetrenjačama, no tome bi u gradonačelničkom mandatu Marka Filipovića mogao doći kraj.

– Pojednostavit ćemo i digitalizirati administrativne procedure vezane uz obveze poduzetnika. Donosimo novu poduzetničku strategiju za jedan novi poduzetnički ritam Rijeke, istaknuo je Filipović koji naglašava da je Rijeka već sada dom nekoliko velikih i uspješnih tvrtki, poput najveće hrvatske farmaceutske tvrtke JGL, najveće dentalne klinike u ovom djelu Europe, najveće agencije za promet nekretninama, najvećeg hrvatskog trgovačkog lanca, autoprijevoznika Arriva, brodarske kompanije Jadrolinija…

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views